Το θαυματουργό καστορέλαιο για τα μαλλιά, τα φρύδια και τις βλεφαρίδες


Το καστορέλαιο είναι υψηλό σε ρικινελαϊκό οξύ. Αυτό το οξύ είναι ένας πολύ αποτελεσματικός φυσικός αντι-βακτηριακός και αντι–μυκητιασικός παράγοντας. Λόγω της χαμηλής μοριακής του μάζας, έχει το χαρακτηριστικό πως εισχωρεί στην επιδερμίδα. Στη πραγματικότητα, μπορεί και διαπερνά την κεράτινη στοιβάδα, το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας που αποτελείται από νεκρά κύταρα και το οποίο προστατεύει τους ιστούς από μολύνσεις αλλά και από την αφυδάτωση. Το κύριο συστατικό του Καστορέλαιου (περιεκτικότητα μέχρι και 95%), το Κικινελαϊκό οξύ (Ricinoleic Acid), διαθέτει αξιοσήμειωτες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και αναλγητική δράση.

Το καστορέλαιο ή ρετσινόλαδο είναι είδος φυτικού ελαίου που παράγεται από το τροπικό φυτό Ρίκινος ο κοινός. Η απόχρωση του είναι υποκίτρινη και είναι σχεδόν άοσμο. Παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύσουν δερματικές νόσους, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και κρέμες για την “τόνωση” της τριχοφυΐας και σε προϊόντα αντιγήρανσης καθώς ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

To Καστορέλαιο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά οξέα. Τα οξέα αυτά παρουσιάζουν αξιοσημείωτες αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες και για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια, το Καστορελαιο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές για την αντιμετώπιση σοβαρών δερματικών παθήσεων όπως λ.χ. είναι η ακμή. Παράλληλα, το Καστορέλαιο είναι ένα πρώτης τάξης προϊόν ενυδάτωσης, καθώς έχει την ιδιότητα να "παγιδεύει" την υγρασία της επιδερμίδας - εμποδίζοντας την αφυδάτωση και την πρόωρη γήρανση της.

Λόγω των χαρακτηριστικών του, το Καστορέλαιο θεωρείται ιδανικό έλαιο για τον βαθύ καθαρισμό και την περιποίηση της επιδερμίδας. Θεωρείται ιδιαίτερα κατάλληλο σε περιπτώσεις ακμής και εκζεμάτων. Η δράση του είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο βαθύ καθαρισμό του σμήγματος, στο μαλάκωμα των σκληρών μπιμπικιών και γενικότερα στην αντιμετώπιση σπυριών.

Έχει επίσης μεγάλη στιλπνότητα , έτσι ώστε να προσδίδει μια πλούσια γυαλάδα και λάμψη στα μαλλιά.

Προσθέστε μόνο μια ελάχιστη ποσότητα στις άκρες των μαλλιών. Πάρτε περίπου δύο σταγόνες στα χέρια σας και τρίψτε τα μεταξύ τους και μετά περάστε τα στα μαλλιά για να ομαλοποιήσετε τις άκρες τους. Εάν χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ, ίσως προκαλέσετε λιπαρότητα ανάλογα και με τον τύπο των μαλλιών σας.

Αν θέλετε να αναγεννηθούν τα μαλλιά στο κεφάλι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καστορέλαιο ως θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να απλωθεί στο κρανίο χωρίς την αραίωσή του με ένα ελαφρύτερο λάδι. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο λιωμένο λάδι καρύδας, έλαιο πυρήνων βερίκοκου ή άλλο ελαφρύτερο λάδι για να βοηθήσει στην επάλειψη.

Κατάλληλο και σε συνδυασμό με άλλα φυσικά υλικά (αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο, δαφνέλαιο, κρόκο αυγών, μπύρα, χυμό λεμονιού) για τη θεραπεία της ψαλίδας.

.Για να γίνει η ψαλίδα παρελθόν :
Μπορείτε να βρέξετε τις άκρες των μαλλιών σας και να τις αλείψετε με καστορέλαιο.Αφήστε το για 30 με 40 λεπτά και μετά λουστείτε. Επίσης μπορείτε να απλώσετε καστορέλαιο σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και το δέρμα για ένα τέταρτο της ώρας. Προσοχή όμως: Επιλέξτε τη δεύτερη εκδοχή μόνο εάν έχετε ξηροδερμία και σε καμία περίπτωση μην αφήσετε το καστορέλαιο περισσότερα από 15 λεπτά μέχρι να λουστείτε.

Για λάμψη και δύναμη στα μαλλιά : 

Απαλή εντριβή πριν από το λούσιμο και μετά τύλιγμα με ζεστή πετσέτα για 2-3 ώρες.

Περιορίζει τις κρεατοελιές : 

2 φορές την ημέρα επαλείφουμε με ένα μίγμα από ίσα μέρη καστορέλαιου και σόδας και το κρατάμε πάνω στο δέρμα σκεπασμένο καλά.

Μια άλλη χρήση είναι να εφαρμόσετε το καστορέλαιο στις βλεφαρίδες σας για να τις βοηθήσει να πυκνώσουν και να τις ενισχύσει. Δυναμώνει, μεγαλώνει και προστατεύει τις βλεφαρίδες από το ρίμελ (βούρτσισμα με καστορέλαιο - καροτέλαιο).

Το καστορέλαιο είναι επίσης εξαιρετικό για τα χείλη. Δίνει μια φυσική λάμψη στα χείλη, πράγμα το οποίο το καθιστά ιδανικό τόσο για τη βελτίωση της εμφάνισης όσο και της υγείας των χειλιών μας.

Το θαυματουργό καστορέλαιο για τα μαλλιά, τα φρύδια και τις βλεφαρίδες Το θαυματουργό καστορέλαιο για τα μαλλιά, τα φρύδια και τις βλεφαρίδες Reviewed by Unknown on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.