Δείτε ποια είναι τα Φυτά της Καλής Τύχης!


Είναι όμορφα, είναι θαλερά και επιπλέον λέγεται ότι χαρίζουν θετική ενέργεια, τύχη και ευημερία. Γιατί λοιπόν (καλού κακού) να μην τα προτιμήσετε;

Σύμφωνα με λαϊκές παραδόσεις, ήθη και κάποια φιλοσοφικά συστήματα της Ανατολής, υπάρχουν μερικά είδη φυτών που διαθέτουν θετική ενέργεια, την οποία μεταδίδουν σε όσους τα καλλιεργούν και τα φροντίζουν.

Κάποια από αυτά είναι:

Βασιλικός: Τοποθετήστε μια γλάστρα με βασιλικό στην είσοδο του σπιτιού για καλή τύχη. Oι πολυετείς ποικιλίες μπορούν να καλλιεργηθούν και τους χειμερινούς μήνες και να διατηρηθούν για πολλά χρόνια. Στο εσωτερικό του σπιτιού τοποθετήστε τον σε φωτεινό και δροσερό μέρος ή σε προστατευμένο σημείο του κήπου.


Δάφνη Απόλλωνος: Χρησιμοποιήστε την εκτός από το φαγητό και για καλή τύχη και αναγνώριση. Δεν είναι τυχαίο ότι τα αρχαία χρόνια η δάφνη έδινε τα κλαδιά της για τα στεφάνια των αθλητών. Φυτό με έντονο και ευχάριστο άρωμα, ευθυτενές, αειθαλές, πλούσιο και με πυκνό φύλλωμα, δεν μπορεί παρά να προσφέρει θετική ενέργεια και καλή τύχη στο σπίτι. Επειδή στο εσωτερικό του σπιτιού θα επιβιώσει δύσκολα, τοποθετήστε μια δάφνη σε γλάστρα κοντά στην μπαλκονόπορτα ή στην είσοδο του σπιτιού.

Εσπεριδοειδή: Τα διάφορα είδη ξινών είναι φυτά που φέρνουν καλή τύχη, συμβολίζουν τη γονιμότητα και την αφθονία, ενώ λέγεται ότι αυξάνουν τα έσοδα των ιδιοκτητών τους. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι τα άνθη της λεμονιάς χρησιμοποιούνταν παλιότερα για να στολίσουν τις νύφες και τα στέφανα του γάμου. Το σχήμα των δέντρων, η μυρωδιά των λουλουδιών και των καρπών, τα έντονα και γυαλιστερά χρώματα των φρούτων, το πλούσιο φύλλωμα είναι σύμβολα καλής τύχης. Στη βεράντα σας τοποθετήστε σε γλάστρες μικρά εσπεριδοειδή, όπως το κουμ-κουάτ, μια μικρή λεμονιά ή πορτοκαλιά.



Προφυλάξτε τα από το πολύ κρύο και τους δυνατούς ανέμους και απολαύστε τη θετική ενέργεια που εκπέμπουν, αλλά και τους νόστιμους καρπούς τους.

Ροδιά: Oι περισσότεροι από εμάς τα πρώτα λεπτά του νέου χρόνου κάνουμε ποδαρικό στο σπίτι μας σπάζοντας ένα ρόδι για καλή τύχη. Το έντονο κόκκινο χρώμα του ροδιού συμβολίζει την καλή τύχη και την ευτυχία. Τα σπόρια στο εσωτερικό του συμβολίζουν την αφθονία και τη γονιμότητα. Το ρόδι είναι ευεργετικό για την υγεία μας, καθώς περιέχει αρκετές βιταμίνες, ενώ χρησιμοποιείται και σε προϊόντα ομορφιάς. Τοποθετήστε μια ροδιά στον κήπο, καθώς είναι όμορφο δέντρο, έχει ωραία και πλούσια ανθοφορία και βέβαια όμορφους καρπούς.


Μπαμπού: Χαρακτηριστικό φυτό που χρησιμοποιείται στις ανατολικές φιλοσοφίες για προστασία του σπιτιού από την αρνητική ενέργεια. Είναι φυτό που συμβολίζει τη μακροβιότητα και την υγεία. Oι λεπτοί βλαστοί και τα λεπτά φύλλα με την ιδιαίτερη κίνηση γίνονται προστάτες του εσωτερικού του σπιτιού. Τοποθετήστε μπαμπού σε γλάστρες στο μπαλκόνι, προστατευμένα από το κρύο, στον κήπο, αλλά και σε βάζα μέσα στο σπίτι.

Δείτε ποια είναι τα Φυτά της Καλής Τύχης! Δείτε ποια είναι τα Φυτά της Καλής Τύχης! Reviewed by Unknown on Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015 Rating: 5
Από το Blogger.