Να τι θα Συμβεί αν δεν Πλύνετε τα Μαξιλάρια σας για 2 Χρόνια


Αλήθεια εσείς πόσο συχνά πλένετε τα μαξιλάρια σας; Αν καθυστερείτε το πλύσιμό τους για τουλάχιστον 2 χρόνια οι συνέπειες είναι πολύ πιο σοβαρές από ότι νομίζατε.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Dow Polyurethanes, έδειξε πως το ένα τρίτο του βάρους του μαξιλαριού σας περιλαμβάνει νεκρό δέρμα, ζωύφια, ακάρεα σκόνης και τις ακαθαρσίες τους.


Αν δεν πλένετε τα μαξιλάρια σας τακτικά τότε βάζετε σε κίνδυνο την υγεία σας.

Εκτός από τη βρωμιά που μαζεύεται στα μαξιλάρια, όλα αυτά τα ακάρεα που συσσωρεύονται προκαλούν αλλεργίες και δυσκολεύουν τον ύπνο σας. Η έρευνα αποκαλύπτει πως το 10% του ανθρώπινου πληθυσμού και το 80% των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται με αλλεργίες είναι αλλεργικοί στις πρωτεΐνες που υπάρχουν στα ακάρεα σκόνης.

Επιπροσθέτως η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε προβλήματα καρδιάς, σε διαβήτη αλλά και σε άλλα προβλήματα υγείας.


Πλύντε τα μαξιλάρια σας κάθε 3-6 μήνες.

Η έρευνα απέδειξε μερικά ακόμα σημαντικά στοιχεία που θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα:

1) Το 43% των Αμερικανών τονίζει πως δεν νιώθει καλά λόγω έλλειψης ύπνου.

2) Για να μην επιβαρύνεται ο αυχένας σας, το μαξιλάρι σας θα πρέπει να έχει ύψος 10-15 εκατοστά.

3) Αν κοιμάστε καθημερινά κάτω από 6 ώρες τότε αυξάνονται κατά 48% οι πιθανότητες να αποκτήσετε καρδιακά προβλήματα.


Τα καθαρά μαξιλάρια και το καθαρό στρώμα βοηθάνε στη βελτίωση του ύπνου σας.

4) Αν ένα βράδυ κοιμηθείτε μιάμιση ώρα λιγότερο από ότι συνηθίζετε, τότε η απόδοσή σας την επόμενη μέρα σε όλες τις δραστηριότητές σας θα μειωθεί κατά 32%.

5) Άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου είναι 6 φορές πιο επιρρεπή σε ασθένειες όπως είναι ο διαβήτης.

Άρα λοιπόν πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε τα μαξιλάρια σας καθαρά; Επενδύστε σε μαξιλάρια που πλένονται και φροντίστε να τα πλένετε κάθε 3-6 μήνες.


Να τι θα Συμβεί αν δεν Πλύνετε τα Μαξιλάρια σας για 2 Χρόνια Να τι θα Συμβεί αν δεν Πλύνετε τα Μαξιλάρια σας για 2 Χρόνια Reviewed by Unknown on Σάββατο, Ιανουαρίου 16, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.