Μάθετε τα Ιδανικά Υλικά για το Πάτωμα της Κουζίνας σας


Ήρθε η ώρα να διαλέξετε το πατώμα της κουζίνας σας, αλλά νιώθετε χαμένοι στις επιλογές που έχετε; Διαβάστε ποια είναι τα πλέον κατάλληλα υλικά για να το ντύσετε.

Προτού καταλήξετε στο υλικό με το οποίο θα καλύψετε το πάτωμα της κουζίνας σας, καλό είναι να αναλογιστείτε τα ακόλουθα: το στιλ με βάση το οποίο θα θέλατε να τη διακοσμήσετε, τα χρήματα που θέλετε να ξοδέψετε και τη συχνότητα χρήσης του χώρου σας. Με βάση αυτά, εμείς διαλέξαμε τα 4 υλικά πάνω στα οποία αξίζει να… περπατάτε.

Δάπεδο Βινυλίου

 Πέρα από πραγματικά οικονομική επιλογή, είναι ιδανικό σε περίπτωση που σκοπεύετε να περνάτε πολύ χρόνο στην κουζίνα σας ή έχετε παιδιά. Το βινύλιο έχει αυξημένη αντίσταση στην υγρασία, λερώνει δύκολα ενώ το καθάρισμά του είναι εξαιρετικά εύκολη υπόθεση. Επιπλέον, η μαλακή επιφάνεια τους προστατεύει τα πιάτα και τα ποτήρια που πεφτουν από το να σπάσουν… με την πρώτη. Για μεγαλύτερη άνεση, προτιμήστε τα δάπεδα με υπόστρωμα τσόχας τα οποία έχουν πιο μαλακή υφή. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να προτιμήσετε να τα αγοράσετε σε μορφή τάπητα (αντί για μεμονωμένα τεμάχια) για να δώσετε στο δάπεδό σας ομοιόμορφο look.

Φελλός Φτιαγμένα από φλοιό ξύλο,
 τα δάπεδα από φελλό αποτελούν ανανεώσιμο υλικο και, κατ’επέκταση, κάνουν το σπίτι σας «πράσινο». Χάρη στα μόρια αέρα που τα αποτελούν, τα δάπεδα από φελλό είναι εξαιρετικά ελαστικά και ανέτα κατά το βάδισμα. Επιπλέον, είναι αντιαλλεργικά και έχουν θερμομονωτικές ιδιότητες με αποτέλεσμα να κρατάνε το χώρο σας ζεστό. Το μεγαλύτερο ατού τους, ωστόσο, αποτελεί η αντιστατική φύση του φελλού η οποία αποτρέπει τη σκόνη από το να επικολλάται στην επιφάνεια του, και τα κάνει πιο εύκολα κατά τον καθαρισμό τους. Ωστόσο, καθώς είναι εξαιρετικά υδρόφιλο υλικό, εφόσον το επιλέξετε, σας προτείνουμε να περάσετε την επιφάνεια του με βερνίκι πολυουραιθάνης για να το προστατεύσετε από το νερό.


Πλακάκια

 Τα πλακάκια δίνουν στο χώρο σας κλασικό στυλ και αίσθηση καθαριότητας ενώ είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στο πέρασμα του χρόνου. Τα κεραμικά πλακάκια λερώνουν δύσκολα και, παράλληλα, είναι αδιάβροχα, χαρακτηριστικά που τα καθιστούν top επιλογή για το συγκεκριμένο χώρο. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να κάνετε το δάπεδο της κουζίνας σας… πλακάκια, επιλέξτε εκείνα που έχουν υποστεί αντιολισθητική επεξεργασία-ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά.


Ξύλο

 Τα ξύλινα δάπεδα θα κάνουν την κουζίνα σας πιο ζεστή και θα της χαρίσουν κλασική αίσθηση πολυτέλειας. Σε αντίθεση με άλλα υλικά, το ξύλο δεν είναι ανθεκτικό στο νερό. Για αυτό, λοιπόν, προτιμήστε κόντρα πλακέ αν ο χώρος της κουζίνας σας είναι ευάλωτος στην υγρασία. Επίσης, αν το κόστος του παρκέ σας φαίνεται αποτρεπτικό, αλλά παρ΄όλα αυτά δε θέλετε να αποχωριστείτε την ιδέα του ξύλου, τα δάπεδα laminate αποτελούν καλή εναλλακτική λύση μιας και δίνουν την ίδια εμφάνιση και αίσθηση. Παράλληλα, είναι εύκολα στην εγκατάστασή τους και πολύ ανθεκτικά στη φθορά ενώ διαθέτουν μεγάλη ποικιλία στυλ και χρωματικών επιλογών.


Μάθετε τα Ιδανικά Υλικά για το Πάτωμα της Κουζίνας σας Μάθετε τα Ιδανικά Υλικά για το Πάτωμα της Κουζίνας σας Reviewed by Unknown on Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.