.
ΤΑ'ΦΡΕΣΚΑ:
Loading...

Οκτώ λάθη που όλοι κάνετε στην κουζίνα και πώς να τα διορθώσετε!


Μπορεί να μαγειρεύετε χρόνια, ωστόσο, ανεξαιρέτως ταλέντου τα απλά λάθη στην κουζίνα μπορούν να συμβούν στον καθένα! Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα πιο κοινά λάθη που γίνονται στην κουζίνα και μερικές συμβουλές από αναγνωρισμένους σεφ, για το πώς θα τα αποφύγετε...

1) Δεν διαβάζουμε τη συνταγή!Αυτό είναι το υπ' αριθμόν 1 λάθος που κάνουν οι νέοι σεφ, σύμφωνα με τους καταξιωμένους του είδους! Ακόμα και μία μικρή διαφορά στη θερμοκρασία του βουτύρου, μπορεί να καταστρέψει τη συνταγή! Γι' αυτό... το νου σας!

2) Χρησιμοποιούμε κρύο τηγάνιΌλοι ξέρουμε ότι για να ψήσουμε κάτι στο φούρνο πρέπει πρώτα να τον προθερμάνουμε. Ποιος σας είπε, λοιπόν, ότι δεν πρέπει να γίνει το ίδιο και με κάθε άλλο τρόπο μαγειρέματος; Προσέξτε και μην ξεχνάτε ποτέ να προθερμάνετε το τηγάνι σας.

3) Ψήνουμε υπερβολικά τα λαχανικάΤα αγαπημένα σας και ελαφριά λαχανικά μετατρέπονται μετά το μαγείρεμα σε γροθιές για το στομάχι; Ο λόγος είναι απλός: Τα μαγειρεύετε για υπερβολικό χρόνο! Είναι λαχανικά και όχι γουρουνόπουλο... Λίγα λεπτά μονάχα αρκούν.

4) Βάζουμε υπερβολική ποσότητα φαγητού στο τηγάνιΝομίζει κανείς πώς μπορεί να βάλει στο τηγάνι του όση ποσότητα φαγητού θέλει να μαγειρέψει. Κι όμως, αυτή η πεποίθηση είναι τελείως λανθασμένη! Αν βάλεις στο τηγάνι περισσότερα υλικά από όσα μπορεί να χωρέσει, τότε δεν θα μαγειρευτούν καλά, καθώς δεν θα ακουμπάνε όλα τα υλικά πάνω στο τηγάνι!

5) Μαγειρεύουμε τα κρέατα κατευθείαν από την κατάψυξηΈνα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε, κυρίως λόγω βιασύνης... Αποτέλεσμα; Μαγειρεύοντας το κρέας, η εξωτερική του πλευρά θα καλοψηθεί, ενώ μέσα το κρέας θα είναι τελείως άψητο!

6) Βράζουμε μακαρόνια σε κατσαρόλα μικρότερη από την ποσότητα φαγητούΠοιος δεν το έχει πάθει; Μάλλον κανείς! Δυσκολευόμαστε να υπολογίσουμε το μέγεθος κατσαρόλας που χρειάζεται, αλλά και την ποσότητα νερού, για να βράσουμε μακαρόνια. Υπολογίστε ότι τα μακαρόνια παίρνουν όγκο κατά το βράσιμο, οπότε, όσο μεγαλύτερη είναι η κατσαρόλα, τόσο το καλύτερο...

7) Υπερβολική φωτιά στο τηγάνιΔεν σας είπε κανείς ότι όσο πιο δυνατή είναι η φωτιά, τόσο πιο γρήγορα θα μαγειρευτεί το φαγητό! Αντιθέτως, το πιθανότερο είναι να καεί ή να γίνει χάλια, όπως συνήθως συμβαίνει όταν μαγειρεύουμε αυγά σε υψηλή θερμοκρασία. Μερικοί το προτιμούν καυτό, ναι, μα τα περισσότερα φαγητά το προτιμούν... απλά ζεστό!

8) Δεν δοκιμάζουμε το φαγητό την ώρα που το μαγειρεύουμεΝομίζει κανείς πως το μαγείρεμα είναι κάτι απόλυτο, με συγκεκριμένη ώρα, συγκεκριμένη ποσότητα και τρόπο; Όχι, δεν είναι έτσι. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο οφείλουμε κατά το μαγείρεμα, να δοκιμάζουμε συχνά το φαγητό, ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι χρειάζεται ακόμα από υλικά και χρόνο μαγειρέματος...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου