Τροφές ενάντια στις ιώσεις


Ο χειμώνας μάς κάνει παιχνίδια εφέτος και επειδή όλοι γύρω μας έχουμε άτομα που «κουβαλούν» ιώσεις, καλό θα είναι να προστατευτούμε. 
Πώς; Με καλό ντύσιμο, αερισμό των χώρων και σωστές τροφές!

 «Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος με ισορροπημένη διατροφή διασφαλίζει το ότι όταν μας προσβάλει μια ίωση, θα την ξεπεράσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα και με τις λιγότερες δυνατές σοβαρές παρενέργειες στην υγεία μας» σημειώνουν οι ειδικοί και δίνουν συμβουλές για τις σωστές τροφές που πρέπει να βάλουμε στο πιάτο μας και που θα μας προστατεύσουν από τις ιώσεις. Τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά που φαίνεται να επιδρούν θετικά στην ανοσολογική αντίδραση είναι ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, o χαλκός, το σελήνιο και η βιταμίνη C.

 Πού τα βρίσκουμε όλα αυτά; 

Τον σίδηρο στο κόκκινο κρέας, τα αυγά, το συκώτι, τα εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού, τα θαλασσινά, το σπανάκι και τις φακές. 

Τον ψευδάργυρο στα θαλασσινά, τα ψάρια, το κρέας, τα αυγά, τα φασόλια και τις φακές. Τον χαλκό σε φασόλια, φακές, καρποί σόγιας, ξηροί καρποί, μανιτάρια, κακάο, μοσχαρίσιο κρέας και δαμάσκηνα.

 Το σελήνιο σε τόνο, σαρδέλες, γαρίδες, πουλερικά και ξηρούς καρπούς.

 Η βιταμίνη η οποία έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο συστατικό της διατροφής μας με το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η C. 
Η ποσότητα που χρειαζόμαστε καθημερινά σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις είναι 80-100 mg, με εξαίρεση τους επαγγελματίες αθλητές και τους καπνιστές που χρειάζονται μεγαλύτερες ποσότητες. Εξαιρετικές διατροφικές πηγές βιταμίνης C είναι τα εσπεριδοειδή, η πράσινη και η κόκκινη πιπεριά, τα ακτινίδια, το μπρόκολο, η παπάγια, οι φράουλες και ο ανανάς. Ένας πολύ απλός τρόπος για να προσλάβει κάποιος τις ποσότητες βιταμίνης C που χρειάζεται είναι να καταναλώνει 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά.

 Εύκολες επιλογές είναι οι 100% φυσικοί χυμοί (ακόμα και οι τυποποιημένοι) και τα λαχανικά στις σαλάτες. Έξτρα tips: Προστασία από κρυολογήματα και ιώσεις προσφέρουν επίσης το κρεμμύδι και το σκόρδο που περιέχουν τις ουσίες κουερσετίνη και αλισίνη, αντίστοιχα, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση.

ΠΗΓΗ
Τροφές ενάντια στις ιώσεις Τροφές ενάντια στις ιώσεις  Reviewed by Unknown on Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.