Συχνότητα στο σεξ και ευτυχία.Υπάρχει σχέση;


Το σεξ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιούς και ισορροπημένης σχέσης, σε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Η συχνότητα βέβαια που κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια ποικίλει και διαφοροποιείται και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες που σχετίζονται με τους ρυθμούς και τον απαιτητικό τρόπο ζωής.

Έρευνες πάντως έδειξαν πως τα δύο πρώτα χρόνια μιας σχέσης συνήθως θεωρείται ότι είναι τα πιο «γεμάτα» όσον αφορά στις συχνές σεξουαλικές επαφές και την ικανοποίηση για το ζευγάρι.

Μετά από αυτήν την περίοδο που το σεξ μονοπωλεί το ενδιαφέρον του ζευγαριού, σύμφωνα με τον ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα M. Gary Neuman, τα ζευγάρια πρέπει να μην αφήσουν τον αισθησιασμό να χαθεί.

Ο Neuman διεξήγαγε μια έρευνα σε δείγμα 400 γυναικών που ήταν παντρεμένες. Κάποιες από αυτές είχαν έναν “ευτυχισμένο γάμο” και άλλες δεν ήταν τόσο ικανοποιημένες. Σκοπός της έρευνας ήταν να προσδιορίσει το ποσοστό της συχνότητας του σεξ στα ζευγάρια που δήλωναν ευτυχισμένα.

Διαπίστωσε λοιπόν πως οι γυναίκες που δεν είναι ευτυχισμένες στον γάμο τους κάνουν σεξ μόνο 3-4 φορές τον μήνα, ενώ οι γυναίκες που δήλωναν πως ζουν ευτυχισμένα και αρμονικά με τον σύντροφό τους, κάνουν σεξ 11 φορές τον μήνα κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με τον Neuman, η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις ενός ζευγαριού που συνήθως περιέχει την οικονομική διαχείριση του σπιτιού, το άγχος της εργασίας, την ανατροφή των παιδιών και την έλλειψη ύπνου, είναι εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να χαλάσουν την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής των συζύγων.


Συχνότητα στο σεξ και ευτυχία.Υπάρχει σχέση; Συχνότητα στο σεξ και ευτυχία.Υπάρχει σχέση; Reviewed by Unknown on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.