Οι συνήθειες που θα σας κάνουν να χαμογελάτε συχνότερα


Mήπως η καθημερινότητά σας είναι μουντή και δεν βρίσκετε πολλούς λόγους για να χαμογελάτε; Δυσκολεύεστε να έχετε καλή διάθεση παρά τις προσπάθειες των φίλων σας να σας φτιάξουν το κέφι;

Eρευνες απέδειξαν πως υπάρχουν κάποιες μικρές συνήθειες που λειτουργούν θεραπευτικά και μπορούν να σας φτιάξουν την διάθεση και να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

Έρευνα του Πανεπιστημίου του San Francisco απέδειξε πως μια μικρή απόδραση το σαββατοκύριακο ή μια μονοήμερη εκδρομή αρκεί για να σας ανανεώσει .Μερικές φορές μια βόλτα στην εξοχή ή μια σύντομη “φυγή” από την απαιτητική καθημερινότητα είναι προτιμότερη από τα ψώνια ή τα εμπορικά κέντρα. Μήπως να ξοδεύετε αλλιώς τα χρήματά σας από εδώ και πέρα;

Βρετανική έρευνα του JAMA Psychiatry απέδειξε πως η τακτική άσκηση μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης κατά 16%. Γυμνάσου λοιπόν για καλή ψυχική υγεία και υγιές και όμορφο σώμα.

Τα λουλούδια και ειδικά τα τριαντάφυλλα μπορούν να σου φτιάξουν τη μέρα. Κι όμως, έρευνα του Harvard αναφέρει πως όσοι έχουν στο σπίτι τους φρέσκα τριαντάφυλλα καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ήταν πιο χαρούμενοι και ευδιάθετοι.
Το ήξερες πως αν ο οργανισμός σου δεν έχει την πολύτιμη βιταμίνη D που ρυθμίζει τους μηχανισμούς που δημιουργούν το άγχος, μπορεί να σου προκύψει κατάθλιψη; Κάνε τις απαραίτητες εξετάσεις και συμβουλέψου το γιατρό σου, αν υπάρχει πρόβλημα.

Τέλος, έρευνα του πανεπιστημίου του Michigan απέδειξε πως η υπερβολική ενασχόληση με το Facebook μπορεί να προκαλέσει επεισόδια κατάθλιψης. Άσε τις ζωές των άλλων και ζήσε την δική σου πρώτα και πάνω από όλα!


Οι συνήθειες που θα σας κάνουν να χαμογελάτε συχνότερα Οι συνήθειες που θα σας κάνουν να χαμογελάτε συχνότερα Reviewed by Unknown on Τετάρτη, Ιανουαρίου 06, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.