ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ Η ΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ


Η μνήμη και το μυαλό που καταστρέφουν ασθένεια γνωστή ως Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας θεωρούνται συχνά τρομακτικές συνέπειες της γήρανσης του πληθυσμού που χτυπούν και υποτίθεται ότι λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν για να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν αυτές φρικτές συνθήκες. Η επιστήμη έχει επανειλημμένα αποτύχει να καταλήξει σε φάρμακα που να σταματήσουν ή να αντιστραφεί η γνωστική εξασθένηση, τουλάχιστον για πολύ, η έρευνα με φυσικές θεραπείες συνεχίζει να παρέχει απτή απόδειξη ότι πολλά μπορούν να γίνουν για την καταπολέμηση της άνοιας με την άσκηση, τη διατροφή και τα συμπληρώματα.

Για παράδειγμα, όσοι έχουν έλλειψη βιταμινών D έχει συνδεθεί για την παρακμή σε νοητικές ικανότητες και οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι ο διαλογισμός και η άσκηση με τεχνικές, συμπεριλαμβανομένης τσιγκόνγκ και Tai Chi,εχει σαν αποτέλεσμα την αργή σωματική και ,διανοητική και ψυχολογική πτώση σε άτομα με άνοια Και τώρα, για πρώτη φορά, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι η κατανάλωση χυμού τεύτλων μπορούν να αυξήσουν τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και μπορεί να καταπολεμηθεί η εξέλιξη της νόσου του Alzheimer και των συναφών όρων.

Για την νέα μελέτη, η οποία είναι προγραμματισμένη για δημοσίευση σε μονοξείδιο του αζώτου οι επιστήμονες στο Πανεπιστημίου Wake Forest Κέντρο εξετάστηκε ο τρόπος διατροφής με νιτρικά επηρεάζεται σε 14 ενήλικες ηλικίας 70 και άνω σε περίοδο τεσσάρων ημερών. Οι υψηλές συγκεντρώσεις νιτρικών αλάτων που παρατηρήθηκαν στα τεύτλα και άλλα τρόφιμα όπως το σέλινο, το λάχανο, το σπανάκι και ορισμένα είδη μαρουλιού. Όταν ένα άτομο τρώει τροφές πλούσιες σε νιτρικά άλατα, τα ευεργετικά «καλά» βακτήρια στο στόμα μετατρέπουν τα νιτρικά άλατα σε νιτρώδη άλατα. Και οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα νιτρώδη, στη συνέχεια, φυσικά, να ανοίγουν τα αιμοφόρα αγγεία στο σώμα. Αυτή η ροή του αίματος αυξάνεται και βοηθά να πάρει το οξυγόνο ειδικά σε μέρη του σώματος που τους λείπουν το οξυγόνο.

«Υπήρξαν αρκετές πολύ υψηλού προφίλ μελέτες που δείχνουν ότι η κατανάλωση χυμού τεύτλων μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, αλλά θέλαμε να δείξουμε ότι χυμό των τεύτλων πόσιμο αυξάνει επίσης την ροή του αίματος, προς τον εγκέφαλο», Daniel Kim-Shapiro, διευθυντής του Μεταγραφική Science Center, δήλωσε σε ανακοίνωση σε Τύπου. «Υπάρχουν περιοχές του εγκεφάλου πουεχουν ελάχιστα αιμάτωση όπως στην ηλικία σας, και αυτό πιστεύεται ότι συνδέονται με την άνοια και την κακή γνώση.»

Την πρώτη ημέρα, οι εθελοντές της έρευνας αναφέρεται ότι στο εργαστήριο μετά από 10 ωρες ολοκλήρωσαν μια έκθεση για την κατάσταση της υγείας,τους και στη συνέχεια ήπιαν είτε υψηλή ή χαμηλή νιτρικών πρωινό. Η υψηλή σε πρωινό νιτρικό περιλαμβάνονται 16 ουγγιές σε χυμό τεύτλων. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες πήγαν στο σπίτι για το μεσημεριανό γεύμα,το δείπνο και το σνακ σύμφωνα την διατροφή τους.



Την επόμενη ημέρα, μετά από μια αλλες 10 ώρες, οι εθελοντές πήγαν πίσω στο εργαστήριο, όπου εφαγαν το πρωινό τους. Δείγματα αίματος ελήφθησαν πριν και μετά το πρωινό για τη μέτρηση των επιπέδων νιτρωδών στο σώμα τους. Στη συνέχεια, μία ώρα μετά το φαγητό, μια μαγνητική τομογραφία έγινε για την καταγραφή της ροής του αίματος στον εγκέφαλο κάθε ατόμου. Την τρίτη και τέταρτη ημέρα της μελέτης,
Τα αποτελέσματα των MRIs έδειξε πειστικά ότι οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που έφαγαν ένα υψηλό σε νιτρικό διατροφη έζησαν πιο αυξημένη ροή του αίματος στην λευκή ουσία των μετωπιαίων λοβών – την ίδια την περιοχή του εγκεφάλου που συνήθως συνδέονται με εκφύλιση και την άνοια

«Νομίζω ότι αυτά τα αποτελέσματα είναι συνεπή και την ενθάρρυνση – ότι η καλή διατροφή που αποτελείται από πολλά φρούτα και λαχανικά μπορεί να συμβάλει στη συνολική καλή υγεία», Gary Miller, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Υγείας και Άσκηση Επιστήμη και ένας από τους ανώτερους ερευνητές σε του έργου, δήλωσε σε ανακοίνωση Τύπου.


ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ Η ΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ Η ΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ Reviewed by Unknown on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.