.
ΤΑ'ΦΡΕΣΚΑ:
Loading...

Ρεβύθια με λαζανάκι


Φαγητό οικονομικό και πεντανόστιμο που αξιοποιεί το περίσσευμα της προηγούμενης ημέρας

Υλικά συνταγής

500 γρ. ρεβύθια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
300 γρ. λαζάνια η άλλο ζυμαρικό
αλάτι
πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο

Εκτέλεση

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρεβύθια που περίσσεψαν από το χθεσινό τραπέζι. Αλλιώς μουλιάζουμε τα ρεβύθια μια ημέρα πριν. Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό να μαλακώσουν.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο μαζί με το δεντρολίβανο για 1-2΄. Τα αφαιρούμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα ρεβύθια και λίγο από το νερό των ρεβυθιών. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 20', τα ρεβύθια πρέπει να είναι αρκετά ζουμερά. Πολτοποιούμε 1/2 φλ. ρεβύθια στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε στην σούπα να πυκνώσει.
Σπάμε τα λαζάνια σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στη σούπα. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά. Στο τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε την πηχτή σούπα σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μανέστρα, κοφτό μακαρόνι, κοχυλάκι ή χυλοπιτάκι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου