Αχρηστα προιόντα που δεν μας είναι χρήσιμα


Στην πραγματικότητα πετάμε χρήματα, ενώ νομίζουμε πως μας κάνουν καλό.

Σας παρουσιάζουμε δέκα προϊόντα ομορφιάς που, αν τα αποφύγουμε, μπορούμε να κάνουμε και οικονομία…
Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να τα αγοράζουμε γιατί έχουμε πειστεί ότι μας κάνουν καλό, στην πραγματικότητα, όμως, μάλλον πετάμε τα χρήματά μας. Και πραγματικά σε αυτούς του χαλεπούς καιρούς πρέπει να σκεφτόμαστε δύο και τρεις φορές πού πρέπει να ξοδεύουμε τα χρήματά μας.

Είναι γεγονός ότι κάποια προϊόντα ομορφιάς δεν είναι τόσο χρήσιμα όσο νομίζαμε και σας τα παρουσιάζουμε.

1. Τονωτική λοσιόν
Υποτίθεται ότι η τονωτική λοσιόν χρησιμοποιείται για να αφαιρεί τα κατάλοιπα που αφήνει το σαπούνι. Τα τελευταίας γενιάς σαπούνια, όμως, δεν αφήνουν τόσα κατάλοιπα και επομένως η τονωτική λοσιόν δεν είναι απαραίτητη.

2. Σαμπουάν κατά της πιτυρίδας
Με ένα σαμπουάν, συνήθως, δεν μπορείς να απαλλαγείς οριστικά από την πιτυρίδα. Καλύτερα να επισκεφθείς τον δερματολόγο σου για να σου δώσει κάποιο ειδικό προϊόν, ανάλογα με την αιτία που σου προκαλεί ξηροδερμία.

3. Κρέμες για τα πέλματα
Τα πέλματά σου χρειάζονται ενυδάτωση, κάτι που μπορείς να τους δώσεις και με την κρέμα που χρησιμοποιείς για το σώμα σου.

4. Κρέμα σώματος κατά της κυτταρίτιδας
Συνήθως αυτές οι κρέμες βελτιώνουν πρόσκαιρα την όψη της επιδερμίδας, γιατί περιέχουν εκχυλίσματα φυτών και καφεΐνη που ενυδατώνουν το δέρμα και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Αλλά το αποτέλεσμα δεν διαρκεί πολύ. Αυτό που θα σε βοηθήσει πραγματικά είναι η καλή διατροφή και η τακτική άσκηση.

5. Σαμπούν και conditioner που τονίζουν το χρώμα
Το χρώμα που βάφεις τα μαλλιά σου δεν πρόκειται ποτέ να είναι ακριβώς ίδιο με το φυσικό σου, ό,τι κι αν κάνεις. Ένα απλό σαμπουάν θα κάνει τη δουλειά του, αρκεί να είναι απαλό και κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σου.

6. Αφρός ή κρέμα ξυρίσματος
Όταν δεν υπήρχε το αφρόλουτο, η κρέμα ξυρίσματος ήταν χρήσιμη για να μαλακώνει τις τρίχες, ώστε να κόβονται ευκολότερα με το ξυράφι και να αφήνουν το δέρμα απαλό. Δεν έχει καμιά χρησιμότητα, όμως, όταν ξυρίζεσαι την ώρα που κάνεις μπάνιο. Μα καμία, όμως.

7. Κάψουλες βιταμίνης Ε
Υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι το να βάζεις κάψουλες βιταμίνης Ε στο πρόσωπό σου έχει αντιγηραντική δράση. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η έκθεση της βιταμίνης Ε στο φως καταστρέφει την αντιοξειδωτική της δράση. Επιπλέον, τα συντηρητικά που υπάρχουν μέσα στην κάψουλα μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σου. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα με βιταμίνη Ε.

8. Προϊόντα μαλλιών που μειώνουν την ψαλίδα
Η ψαλίδα δεν μειώνεται με ειδικά προϊόντα και σέρουμ. Τα σέρουμ ελαττώνουν πρόσκαιρα το φριζάρισμα και δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι τα μαλλιά σου είναι πιο λεία και λαμπερά, αλλά στο επόμενο λούσιμο θα δείχνουν ακριβώς όπως και πριν. Αν θες να απαλλαγείς από την ψαλίδα, θα χρειαστείς ένα καλό κούρεμα.

9. Αντηλιακά με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας
Το να φοράς αντηλιακό, χειμώνα - καλοκαίρι, είναι καλό για το δέρμα σου, γιατί το προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία που το γερνάει γρήγορα. Οι υπερβολικά υψηλοί δείκτες δεν έχουν ιδιαίτερη χρησιμότητα. Αντίθετα, μπορεί να σου δίνουν την ψευδαίσθηση της ασφάλειας και να μην ανανεώνεις το αντηλιακό σου τόσο συχνά όσο θα έπρεπε. Οποιοδήποτε προϊόν με SPF 30 είναι αρκετό.

10. Λάδι για τις παρωνυχίδες
Φαίνεται καλή ιδέα 10 μικρές σταγόνες λαδιού να απομακρύνουν τα πετσάκια γύρω από τα νύχια σου, χωρίς να χρειάζεσαι μανικιούρ. Αλλά αυτό δεν γίνεται, αφού με το που θα πλύνεις τα χέρια σου, θα φύγει το λάδι και τα νύχια σου θα επιστρέψουν στην ίδια κατάσταση.


Αχρηστα προιόντα που δεν μας είναι χρήσιμα Αχρηστα προιόντα που δεν μας είναι χρήσιμα Reviewed by Unknown on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.