Ελαιόλαδο, ο «κίτρινος χρυσός» της αντιγήρανσης


Η ελιά στους βιβλικούς χρόνους, αλλά και στην αρχαία Ελλάδα, συμβόλιζε την αγνότητα και την επιτυχία.

 Τα τελευταία χρόνια το ελαιόλαδο θεωρείται ο «κίτρινος χρυσός» της αντιγήρανσης και της ομορφιάς. Δοκιμάστε μετά από ένα ζεστό μπάνιο να κάνετε μασάζ στο σώμα σας με λίγο ελαιόλαδο και θα δείτε πώς το δέρμα σας αναζωογονείται, δείχνει λαμπερό και ενυδατωμένο.

 Το ελαιόλαδο, εκτός ότι μας προστατεύει από πλήθος ασθενειών κάνει καλό στο αφυδατωμένο δέρμα, στα νύχια, στα ταλαιπωρημένα μαλλιά, ενώ έχει ήπια αντηλιακή δράση. Τα αντιοξειδωτικά του ελαιολάδου μπορούν να αναστείλουν το σχηματισμό των ελεύθερων ριζών αποτελώντας παράγοντα επιβράδυνσης της γήρανσης.

Εξάλλου, περιέχει περίπου σε κάθε κουταλιά της σούπας το 10% της απαραίτητης ημερήσιας ποσότητας σε βιταμίνη Ε, η οποία βοηθά και στην καλή ποιότητα του δέρματος.
 Είναι σημαντικό πως αφομοιώνεται από τον οργανισμό κατά 98%, ενώ διευκολύνει την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών από τον οργανισμό. 

Ας δούμε τις ευεργετικές ιδιότητες του στα μαλλιά και την επιδερμίδα… 

Για ενυδάτωση των μαλλιών για ξηρά μαλλιά:

Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι. Μετά το λούσιμο απλώστε το μείγμα σε νωπά μαλλιά κάνοντας μασάζ, κυρίως στις άκρες, και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Ξεβγάλτε καλά με άφθονο νερό.

 Για ενυδάτωση των μαλλιών για κανονικά μαλλιά: 

Αναμείξτε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με μισό φλιτζάνι μέλι. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας κάνοντας απαλό μασάζ και τύλιξε τα με μια πετσέτα για 20 λεπτά. Αμέσως μετά ξεπλύντε και στη συνέχεια λούστε τα με ένα σαμπουάν που θα περιέχει ήπια και αγνά φυσικά συστατικά.

 Για μάτια χωρίς σακούλες:

Ανακατέψτε καλά 1 κ.γ. ελαιόλαδο, 1 κρόκο αβγού, 1 κ.σ. φρέσκο γάλα και 1 κ.σ. μέλι και απλώστε μια πλούσια στρώση του μείγματος κάτω από τα μάτια. Αφήστε το για δέκα λεπτά και μετά αφαιρέστε τη μάσκα ήπια, με ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο σε ροδόνερο.

 Για λαμπερό δέρμα:

 Πολτοποιήστε δύο καρότα, ρίξτε ένα ασπράδι αυγού χτυπημένο και μετά 1 κ.γ. ελαιόλαδο και 1 κ.γ. πουρέ πατάτας. Απλώστε αυτό το θρεπτικό και ενυδατικό μείγμα στο πρόσωπό σας και το λαιμό και αφήστε το για 15- 20λεπτά. Αφαιρέστε το απαλά με μια χλιαρή πετσέτα.


ΠΗΓΗ
Ελαιόλαδο, ο «κίτρινος χρυσός» της αντιγήρανσης Ελαιόλαδο, ο «κίτρινος χρυσός» της αντιγήρανσης  Reviewed by Unknown on Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.