.
ΤΑ'ΦΡΕΣΚΑ:
Loading...

Η συνταγή της Ημέρας: Σπανακόπιτα με τυρί και πιπεριά Φλωρίνης


Υλικά συνταγής

1 πακέτο χωριάτικα φύλλα
1 κιλό φρέσκο σπανάκι πλυμένο καλά
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
300γρ. φέτα τριμμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρέ
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο


Διαδικασία συνταγής

Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φετούλες και την πιπεριά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ώσπου ναμαραθεί και να βγάλει όλα τα υγρά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο και την τριμμένη φέτα.

Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, αφού τα ραντίσουμε ένα ένα με ελαιόλαδο. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί και βρέχουμε ελαφρά με λίγο νεράκι ώστε να γίνει η πίτα μας πιο τραγανή.

Χαράζουμε καλά την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά στους 180οC.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου