Συνήθειες που καθημερινά επιδρούν στην υγεία μας!


Το καθημερινό σας πρόγραμμα δεν είναι έχει σταθερότητα

Φυσικά και δεν σας συμβουλεύουμε να ακολουθείτε μόνιμα καθημερινή σας ρουτίνα. Οι εναλλαγές στην καθημερινότητα μας βοηθούν όλους να αντιμετωπίζουμε την πλήξη. Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν, πως κάθε απρόσμενη αλλαγή στην καθημερινή μας ρουτίνα, ακόμη π.χ. και η μετάθεση της ώρας του φαγητού κατά 1-2 ώρες, ανεβαίνουν τα ποσοστά της κορτιζόλης στο αίμα και διαταράσσεται η αρμονία του οργανισμού. Τι μπορείτε να κάνετε γι’αυτό; Επειδή φυσικά δεν μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα, τουλάχιστον προσπαθήστε να κοιμάστε, να τρώτε και να ασκήστε με συνέπεια.

Φοβάστε τις βελόνες

Δεν είναι ασυνήθιστο, κάθε φορά που πρέπει να κάνετε εξέταση αίματος ή κάποιο εμβόλιο, να βρίσκετε μια πρόχειρη δικαιολογία και το αναβάλλετε για… αργότερα. Ο λόγος προφανής: τρέμετε μπροστά στην ιδέα μιας μυτερής βελόνας που τρυπά το δέρμα σας και έτσι, αμελείτε τα τσεκ απ που περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος. Επομένως ο τακτικός έλεγχος της υγείας σας δεν πραγαματοποιείται…ποτέ!

Αγοράζετε λάθος φρούτα και λαχανικά

Τις περισσότερες φορές τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε έχουν διανύσει πραγματικά μεγάλες αποστάσεις μέχρι να καταλήξουν στο τραπέζι μας. Και αυτό, πέρα από την οικολογική του διάσταση επηρεάζει σημαντικά και την υγεία μας καθώς τα περισσότερα πολύτιμα συστατικά τους μπορεί να χαθούν στην διαδρομή. Προτιμήστε επομένως να ψωνίζετε από τις λαϊκές αγορές και δώστε προσοχή στον τόπο προέλευσης. Έτσι συνεισφέρετε και στην τοπική οικονομία και φροντίζετε και την υγεία σας.

Η καθιστική ζωή

Ακόμη και αν μετά τη δουλειά πηγαίνετε στο γυμναστήριο για να ασκηθείτε, σκεφθείτε πόσο κακό κάνετε στην υγεία σας, αν η δουλειά σας είστε καθισμένοι σε ένα γραφείο για ώρες. Η καθιστική ζωή επηρεάζει τις τιμές της χοληστερίνης, του σακχάρου και της αρτηριακής πίεσης. Τι μπορείτε να κάνετε; Φροντίστε ακόμη και κατά τη διάρκεια της εργασίας σας να κάνετε μικρά διαλείμματα, περπατώντας ή ανεβοκατεβαίνοντας μερικά σκαλιά μέσα στην εταιρία.

Προσέξετε τα παπούτσια σας!

Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν πως η ζωή πάνω σε ψηλά τακούνια δεν είναι απλή υπόθεση. Μπορεί τα ψηλοτάκουνα παπούτσια να χαρίζουν γοητεία και θηλυκότητας, όμως προκαλούν, πέρα από πόνο, και δυσμορφίες στα πόδια και διάφορες λοιμώξεις στον οργανισμό που μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά μετά από χρόνια χρήσης ψηλοτάκουνων! Η λύση; Δεν σας ζητάμε να κλείσετε για πάντα τις ψηλοτάκουνες γόβες σας στην ντουλάπα, αλλά καλό θα ήταν να περιορίσετε την εντατική χρήση τους.


Συνήθειες που καθημερινά επιδρούν στην υγεία μας! Συνήθειες που καθημερινά επιδρούν στην υγεία μας! Reviewed by Unknown on Κυριακή, Ιανουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.