Φλογέρες με τυριά

Μια παραδοσιακή συνταγή που είναι ιδανική για ορεκτικό σε τραπέζι ή για έδεσμα σε μπουφέ. Έτσι κι αλλιώς, ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά
Φύλλο κρούστας
200γρ. ανθότυρο
200γρ. φέτα
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά τσίλι
ξύσμα από 1 λεμόνι ή λάιμ
χυμό από μισό λεμόνι ή λάιμ
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
ηλιέλαιο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τη φέτα σε ένα μπολ και τη σπάμε σε μικρά κομματάκια με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Προσθέτουμε το ανθότυρο και κάνουμε το ίδιο. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και την προσθέτουμε στο μείγμα των τυριών μαζί με το ξύσμα, το χυμό λεμονιού ή λάιμ και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα. Προσοχή στο αλάτι διότι και η φέτα είναι ήδη αλμυρή.

Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας που έχουμε αφήσει λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει. Κόβουμε κάθετα τα φύλλα ώστε να έχουμε δύο λωρίδες φύλλου. Παίρνουμε δύο λωρίδες και τις βάζουμε τη μία πάνω στην άλλη. Στην άκρη τοποθετούμε λίγο από το μείγμα των τυριών και διπλώνουμε πρώτα από δεξιά και αριστερά τα φύλλα και στη συνέχεια τυλίγουμε ρολλάκι. Βρέχουμε με λίγο νερό την άκρη του φύλλου για να κολλήσει.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσει η γέμιση. Καλό θα είναι να έχουμε μία βρεγμένη πετσέτα και να σκεπάζουμε κάθε φορά τα υπόλοιπα φύλλα για να μη στεγνώσουν και σπάνε.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει ρίχνουμε τα μπουρεκάκια.

Αποσύρουμε από το τηγάνι όταν πάρουν λίγο χρώμα. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ
Φλογέρες με τυριά Φλογέρες με τυριά Reviewed by Unknown on Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.