.
ΤΑ'ΦΡΕΣΚΑ:
Loading...

Λικέρ πορτοκάλι


Από τα πιο γνωστά, ελαφριά σπιτικά λικέρ, με λεπτό φίνο άρωμα και καταπληκτική γεύση.
Είναι πανεύκολο στην παρασκευή του, χωρίς ταλαιπωρία και θα σας λύσει το πρόβλημα του λικέρ στο σπίτι.
Αν το δοκιμάσετε, θα σας κερδίσει σίγουρα.

Λικέρ πορτοκάλι

Υλικά

• 5 πορτοκάλια μέτρια (περίπου 800 γραμ.)
• 700 γραμ. τσίπουρο, κονιάκ, ή βότκα
• 500 γραμ. ζάχαρη
• 500 γραμ. νερό
• 12 γαρύφαλλα
• 2 ξύλα κανέλλας
• 1 μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση


Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε στη μέση, τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε το τσίπουρο.
Το σφραγίζουμε, το ανακινούμε ελαφρά και το αφήνουμε για 25 - 30 ημέρες, σε θερμοκρασία δωματίου, σε σκιερό μέρος, ανακινώντας το κάθε 3 - 4 μέρες.


Μετά τις 25 μέρες το ανοίγουμε, δοκιμάζουμε, κι αν μας αρέσει, το περνάμε από σουρωτήρι για να χωρίσουμε το υγρό από τα πορτοκάλια (αλλιώς τ᾿ αφήνουμε λίγες μέρες ακόμη).
Τα πορτοκάλια τα στίβουμε πάνω απ᾿ το σουρωτήρι, πιέζοντάς τα στη χούφτα μας, για να βγάλουμε όλα τα υγρά τους.
Έπειτα φιλτράρουμε το ποτό, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο σουρωτήρι και τουλπάνι, (λεπτό ύφασμα).
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, άλλες δυο φορές.


Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5', φτιάχνοντας ένα σιρόπι.
Όταν παγώσει, το ανακατεύουμε με το σουρωμένο ποτό, το βάζουμε στο γυάλινο βάζο και το ανακινούμε να ανακατευτεί.

Αφήνουμε να σταθεί για δυο - τρεις μέρες, ανακινώντας το μια - δυο φορές, κι έπειτα το βάζουμε σε μπουκάλι.

-- Αν χρειαστεί, ξανασουρώνουμε.

-- Εναλλακτικά, αντί να κόψουμε τα πορτοκάλια στη μέση, τα τρυπάμε μ᾿ ένα πηρούνι ή με μια οδοντογλυφίδα 5 - 6 φορές, καρφώνουμε από δύο - τρία γαρύφαλλα στο καθένα και τα βάζουμε στο γυάλινο βάζο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου