Δείτε πώς επηρεάζει το σώμα η έλλειψη σεξ


Είτε τα ερωτικά σας περνούν δύσκολα τον τελευταίο καιρό είτε απέχετε για προσωπικούς λόγους, το σεξ επηρεάζει θετικά τον οργανισμό και η έλλειψή του μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο για την υγεία.

Το σεξ είναι καλό για το σώμα και για τη σχέση, δηλώνει η σεξολόγος Sari Cooper.

Είναι καλή γυμναστική για την καρδιά και μας βοηθά να κάψουμε μερικές περιττές θερμίδες. Επίσης, βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, καταπολεμά τον πονοκέφαλο και καταπραΰνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Για όσους βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση, λογικά κάποια στιγμή το πάθος θα καταλαγιάσει και το σεξ δεν θα είναι τόσο συχνό. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα εάν οι αραιές επαφές στην περίπτωση αυτή επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας.

Η ειδικός τονίζει πως αν και μερικοί άνθρωποι παραμένουν υγιείς και νιώθουν καλά ακόμη και με λίγο σεξ, άλλοι γίνονται πιο επιρρεπείς σε παθήσεις που σχετίζονται άμεσα με το συσσωρευμένο στρες.

Δεν πρόκειται να εκδηλώσουμε υπέρταση ούτε να παχύνουμε επειδή δεν κάνουμε συχνά σεξ, όμως θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το σώμα δεν μπορεί να επωφεληθεί από την ευεργετική δράση μιας δραστηριότητας από την οποία απέχει.


Δείτε πώς επηρεάζει το σώμα η έλλειψη σεξ Δείτε πώς επηρεάζει το σώμα η έλλειψη σεξ Reviewed by Unknown on Κυριακή, Ιανουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.