Τυλίγετε τα μαλλιά σας σε πετσέτα για να στεγνώσουν; Τα καταστρέφετε!


Είναι πολύ συχνό σε όλες τις γυναίκες να χρησιμοποιούν μια πετσέτα προκειμένου να τυλίξουν τα μαλλιά τους μέχρι να στεγνώσουν . Πιθανόν το κάνετε και εσείς συχνά, όπως οι περισσότερες γυναίκες.

Η κομμώτρια και hair stylist, Monae Everett φαίνεται να διαφωνεί καθώς ισχυρίζεται πως η υφή της πετσέτας και το γεγονός ότι είναι στεγνή μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η τρίχα μπορεί να καταστραφεί από την τριβή αλλά και όταν κάποιος πατάει πολύ σφιχτά τα μαλλιά του με μία πετσέτα με αποτέλεσμα τα μαλλιά να αποδυναμώνονται και να υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες ψαλίδας. Επίσης επηρεάζεται και η υγρασία της τρίχας και μπορεί να δείτε τα μαλλιά σας να «φριζάρουν» ευκολότερα.

Μπορείτε να επανορθώσετε εάν κάνετε ορισμένες σωτήριες αλλαγές όταν λούζετε τα μαλλιά σας. Αρχικά επιλέξτε το κατάλληλο σαμπουάν και κρέμα μαλλιών που ταιριάζει στα μαλλιά σας. «Εάν π.χ τα μαλλιά σας είναι βαμμένα, χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν και μία κρέμα για βαμμένα μαλλιά. Εάν έχετε άτονα μαλλιά, χωρίς όγκο, χρησιμοποιήστε τα προϊόντα που χαρίζουν όγκο,» λέει η Everett.

Αμέσως μετά το λούσιμο, αντί για πετσέτα χρησιμοποιήστε ένα t-shirt ή μία πετσέτα με μικροΐνες. Θα απορροφήσουν το νερό και δεν θα κάνουν τα μαλλιά σας να «φριζάρουν». Μπορείτε να βάλετε μία κρέμα μαλλιών που δεν ξεβγάζεται, στη συνέχεια να τυλίξετε τα μαλλιά σας σε ένα t-shirt και να τα αφήσετε να στεγνώσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας,» εξηγεί η hair stylist.

Σύμφωνα πάντα με τις συμβουλές της Everett, ο φυσικός αέρας είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας.

Τυλίγετε τα μαλλιά σας σε πετσέτα για να στεγνώσουν; Τα καταστρέφετε! Τυλίγετε τα μαλλιά σας σε πετσέτα για να στεγνώσουν; Τα καταστρέφετε! Reviewed by Unknown on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.