Αυτοφυή φυτά για το μποστάνι μας


Tα αυτοφυή φυτά είναι τα αγαπημένα μου καθώς απαιτούν λιγότερη εργασία και είναι ιδιαιτέρως εύκολα στην καλλιέργεια, αφού επιλέγουν μόνα τους πότε είναι η κατάλληλη εποχή για σπορά, αποφεύγοντας έτσι πολλά προβλήματα που προκύπτουν όταν επιλέγουμε λάθος εποχή σποράς.

Σ

Τα λαχανικά που συνήθως φύονται «από μόνα τους» είναι τα φυλλώδη. Αυτά συνήθως καλλιεργούνται από το φθινόπωρο μέχρι το καλοκαίρι και μερικά όλο τον χρόνο. Εκείνα που έχω παρατηρήσει ότι φύονται πιο εύκολα από μόνα τους στο μποστάνι μου, εκτός από αυτά που ανέφερες, είναι η ρόκα, τα σέσκουλα, το λάπαθο, η γλιστρίδα, η αλμύρα και η λαχανίδα.

Λ

Από τα φυτά που παράγουν καρπό, έχω παρατηρήσει ευκολία μόνο με τις φακές και τις καυτερές πιπεριές. Ωστόσο αν φυτέψεις έναν καρπό ολόκληρο, για παράδειγμα μια ντομάτα ή ένα κολοκύθι, θα βλαστήσουν από μόνα τους τα σπόρια αλλά απαιτούν αραίωση με το που τα παρατηρήσουμε. Αυτή είναι μια καλή στρατηγική ώστε να έχεις μια ένδειξη πότε να σπείρεις και τα υπόλοιπα σπόρια του ίδιου είδους που ενδεχομένως να έχεις φυλάξει ή να σου έχουν χαρίσει. Με τον πειραματισμό σε διάφορα λαχανικά, και ειδικότερα με ποικιλίες που είναι προσαρμοσμένες στο κλίμα της περιοχής σου, θα ανακαλύψεις πολλά φυτά ακόμα.

Τ

Τα φυτά όμως που είναι εγγυημένα αυτοφυή και εγκλιματισμένα στις τοπικές συνθήκες, με συνέπεια να απαιτούν λιγότερο πότισμα και πιθανότητες προσβολής, είναι τα βρώσιμα φυτά που μεγαλώνουν γύρω από το σπίτι σου. Μερικά από αυτά πιθανώς να είναι ο ταραξάκος, η μολόχα, η καλέντουλα, ο ζοχός, τα βλίτα, η τσουκνίδα, το σινάπι, τα ραδίκια, η κολλιτσίδα, ο μάραθος, το μποράγκο...



Αυτοφυή φυτά για το μποστάνι μας Αυτοφυή φυτά για το μποστάνι μας Reviewed by Unknown on Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.