Ποια είναι τα οφέλη της υγείας από το Goji Berry


Το Goji Berry είναι ένα φρούτο που προέρχεται από το κινεζικό φυτό Lycium barbarum, που έχει χρησιμοποιηθεί ως παραδοσιακό φάρμακο για τη γενική υγεία και πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει τα οφέλη του.

Πολλοί τύποι μούρων προσφέρουν ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν τον οργανισμό ενάντια σε χρόνιες παθήσεις, ενώ το goji berry φαίνεται πως έχει πρόσθετες ιδιότητες που βοηθούν στη βελτίωση της υγείας των ματιών.
Αίσθημα ευεξίας

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το Μάιο του 2008 στο περιοδικό Journal of Alternative and Complementary Medicine ο χυμός από το goji berry έχει μια θετική επίδραση στη συνολική ευεξία. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη έπιναν καθημερινά χυμό goji berry για μια περίοδο 15 ημερών, προκειμένου να ελεγχθούν τα επίπεδα ενέργειας, η ποιότητα ύπνου και τα συναισθήματα ευτυχίας. Μετά από 15 ημέρες, τόσο η ομάδα που έλαβε goji berry όσο και η ομάδα που έλαβε εικονικό φάρμακο, ανέφερε υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας, όμως η ομάδα που ήπιε το χυμό από goji berry ανέφερε επίσης βελτιωμένα επίπεδα ενέργειας, μικρότερη κόπωση, χαμηλότερη πίεση και βελτιωμένη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Παρόλο που τα μέτρα είναι υποκειμενικά, τα ευρήματα είναι σημαντικά από στατιστικής άποψης.
Προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία

Ο χυμός που προέρχεται από goji berry μπορεί να μειώσει το ποσό της ζημιάς που προκλήθηκε από την υπεριώδη ακτινοβολία. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2010 στο περιοδικό Photochemical and Photobiological Sciences, τα ποντίκια που κατανάλωναν χυμό goji berry είχαν σημαντικά μειωμένη φλεγμονώδη απόκριση σε ηλιακό έγκαυμα, σε μια παρατεταμένη προσομοίωση υπεριώδους ακτινοβολίας. Οι ερευνητές πιστεύουν πως ορισμένα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα goji berries είναι υπεύθυνα για αυτή την προστασία, καθώς αποτρέπουν την οξειδωτική βλάβη που διεγείρει την φλεγμονώδη απόκριση.


Προστασία της υγείας των ματιών

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το Φεβρουάριο του 2011 στο περιοδικό Optometry and Vision Science η πρόσληψη goji berry σε διάρκεια 90 ημερών βοήθησε σημαντικά στην πρόληψη της συσσώρευσης κίτρινων εναποθέσεων (drusen) στα μάτια των ηλικιωμένων ασθενών, που αποτελούν ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι ηλικιακής εκφύλισης ωχράς κηλίδας. Ο ακριβής μηχανισμός πίσω από αυτή τη δράση είναι προς το παρόν ασαφής.
Αντικαρκινικές ιδιότητες

Τα μικρά σαρκώδη μούρα, στα οποία ανήκει το goji berry, περιέχουν αντιοξειδωτικές ενώσεις γνωστές ως πολυφαινόλες, που θα μπορούσαν να προστατεύσουν από την ανάπτυξη καρκίνου. Αυτά τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν και μειώνουν τις κυτταρικές αλλοιώσεις που προκύπτουν από τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες από τις ελεύθερες ρίζες, αποτρέποντας την πιθανότητα ανάπτυξης καρκινικών όγκων. Τα αντιοξειδωτικά, όπως αυτά που βρίσκονται στο goji berry, μπορούν επίσης να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας, αποδυναμώνοντας τα καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2008 στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry.


ΠΗΓΗ
Ποια είναι τα οφέλη της υγείας από το Goji Berry Ποια είναι τα οφέλη της υγείας από το Goji Berry Reviewed by Unknown on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.