12 μαθήματα ζωής… για να χαμογελάς περισσότερο


Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μαθαίνεις μεγαλώνοντας, είναι να επιλέγεις τις μάχες που θα δώσεις. Να επιλέγεις πού θα αφιερώσεις το χρόνο σου, που θα σπαταλήσεις τις δυνάμεις σου και κυρίως να αντιμετωπίζεις κάθε στιγμή σαν μάθημα και εμπειρία..

Μερικά λοιπόν από αυτά τα μαθήματα ζωής είναι και αυτά :

1. Οι λεπτομέρειες μετράνε

Ο τρόπος που συμπεριφέρεται κάποιος στους άλλους είναι αντανάκλαση του πώς θα φερθεί και σε εσένα. Οι λεπτομέρειες στην συμπεριφορά και στους τρόπους του, δείχνει ποιος πραγματικά είναι.

2. Όσο τέλειος κι αν νομίζεις πως είσαι, δεν θα αποφύγεις να κάνεις λάθος

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνεις λάθος. Γι’αυτό και θα πρέπει να μάθεις να χάνεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να το αποφύγεις. Όσο πιο γρήγορα καταλάβεις πως δεν υπάρχει ούτε η απόλυτη τελειότητα ούτε το αλάνθαστο, τόσο γρηγορότερα θα ελαφρώσεις την ψυχή σου από ένα περιττό βάρος!

3. Καλύτερα να λείπεις παρά να περισσεύεις

Κι αυτό είναι κανόνας που πιάνει σχεδόν τα πάντα στην ζωή μας. Για παράδειγμα, καλύτερα να τελειώνεις την κουβέντα σου πριν αρχίσει ο άλλος να βαριέται.. καλύτερα να λες την πρώτη καληνύχτα πριν στην πουν.. καλύτερα να φεύγεις πριν αρχίσουν να αναρωτιούνται πότε θα φύγεις!!

4. Μάθε να μοιράζεσαι το βάρος

Δυο γαϊδουράκια μαζί, μπορούν να μετακινήσουν γύρω στους 15 τόνους. Το καθένα μόνο του, μόλις 3..

Μην προσπαθείς να τα κάνεις όλα μόνος σου. Μην προσπαθείς να κουβαλάς το βάρος όλο εσύ. Μοίρασε το…

5. Να έχεις χρονοδιάγραμμα

Όταν έχεις ένα πρόγραμμα, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες να το τηρήσεις! Το “θα” και το γενικά κι αόριστα δεν σε βοηθάει σε τίποτα!

6. Να μάθεις να κάνεις επανεκκίνηση

Το μυαλό κι ο οργανισμός, έχουν ανάγκη από επανεκκίνηση. Όταν εξαντλείσαι, όταν φτάνεις συνέχεια τον οργανισμό σου στα όριά του, τότε γίνεσαι αναποτελεσματικός για τον ίδιο σου τον εαυτό και για τις υποχρεώσεις σου! Το μυαλό δεν μπορεί να λειτουργεί ασταμάτητα χωρίς να κάνει μια παύση, χωρίς να του δίνεις το χρόνο να ξεκουραστεί και να καθαρίσει.


Χρειάζεσαι να έχεις μια μέρα δική σου. Μια μέρα χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς πολλά “πρέπει” αλλά με ουσιαστικά “θέλω”. Κι έτσι θα επανεκκινήσει και θα έχει να δώσει πολλά περισσότερα!

7. Δεν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες

Ποτέ δεν θα υπάρξουν στην ζωή σου αυτές οι περίφημες “ιδανικές συνθήκες”. Εκείνες οι συνθήκες που θα συνδυάζουν όλα τα σωστά γεγονότα στην σωστή στιγμή. Αυτός ο συνδυασμός, απλά δεν μπορεί να υπάρξει. Πάντα κάτι θα λείπει, πάντα κάτι θα χαλάει το “τέλειο”. Γι’αυτό η σωστή στιγμή γι’αυτά που θες, είναι ΤΩΡΑ.

8. Όλα είναι ανταποδοτικά

Όσο καλύτερα φέρεσαι στον εαυτό σου, τόσο καλύτερα θα μπορείς να χειρίζεσαι την ζωή και τα θέματά της. Κανάκεψε τον εαυτό σου, δώστου αυτά που έχει ανάγκη, γέμισε με θετικά συναισθήματα και θα δεις την φωτεινή πλευρά της ζωής ακόμα και στις πιο γκρι μέρες.

9. Το περιβάλλον σου είναι οι επιρροές σου

Οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω σου, γίνονται αυτό που είσαι! Δεν υπάρχει τρόπος να μην επηρεαστείς από τους ανθρώπους γύρω σου. Όταν αυτοί που σε περιβάλλουν είναι αρνητικοί, όταν είναι θαμποί, τότε αυτό θα μεταφερθεί και σε εσένα. Θα μεταφερθεί και στην ζωή σου.

Οι άνθρωποι γινόμαστε το περιβάλλον μας, γι’αυτό πρόσεχε πολύ σε ποιο περιβάλλον θα επιλέξεις να ζήσεις..

10. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που δεν θα αναγνωρίζει το ταλέντο σου

Οι ταλαντούχοι άνθρωποι, πάντα προκαλούν αντιδράσεις. Είτε θετικές, είτε αρνητικές. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορούν να είναι αδιάφοροι! Δεν μπορείς να τους αγνοήσεις. Δεν μπορείς να τους ξεχάσεις. Τους θυμάσαι, τους λατρεύεις, τους μισείς, τους ζηλεύεις! Προκαλούν συναισθήματα!! Γι’αυτό πρέπει να μάθεις να αντέχεις και την αποδοχή και την απόρριψη.

11. Οι κοινές μνήμες είναι πολύτιμες

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν κοινές μνήμες, αντέχουν στο χρόνο. Δημιουργούν δεσμούς και αντέχουν στην διάρκεια, στα δύσκολα, στις συνθήκες της ζωής.

12. Μην συμβιβάζεσαι

Μην συμβιβάζεσαι με ανθρώπους που δεν σου ταιριάζουν! Μην συμβιβάζεσαι με ανθρώπους που δεν μπορείς να επικοινωνήσεις! Μην συμβιβάζεις τις επιθυμίες σου γιατί ο χρόνος σου, δεν είναι ανεξάντλητος!


12 μαθήματα ζωής… για να χαμογελάς περισσότερο 12 μαθήματα ζωής… για να χαμογελάς περισσότερο Reviewed by Unknown on Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.