Τέλειο δέρμα με κουρκουμά!


Ο κουρκουμάς είναι ένα καρύκευμα με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες. Το κύριο συστατικό του είναι η κουρκουμίνη, η οποία του προσδίδει το χαρακτηριστικό, βαθύ κίτρινο χρώμα του. Μελέτες απέδειξαν ότι η κουρκουμίνη διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση ανάλογη αυτής της κορτιζόνης ενώ έχει αναφερθεί ότι το γνωστό ανατολίτικο μπαχαρικό προλαμβάνει πολλές από τις χρόνιες ασθένειες που μας ταλαιπωρούν.

Αυτή η κιτρινωπή σκόνη, που έχει εξαιρετικό άρωμα, είναι επίσης γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις δράσεις της στο δέρμα . Είναι ιδανική για την ακμή , τις κοκκινίλες και τις κηλίδες που εμφανίζονται με το πέρασμα του χρόνου.
Παρακάτω θα σας δώσουμε τις κατάλληλες συνταγές με κουρκουμίνη για να απαλλαγείτε από πολλά δερματικά προβλήματα που εμφανίζονται στο πρόσωπό σας.

Συνταγή για τις ενοχλητικές τρίχες στο πρόσωπο

Για να φτιάξετε το μίγμα βάλτε 3 κ.σ. αλάτι σε μισό φλιτζάνι νερό. Σε ένα καθαρό μπολ προσθέτετε 5-6 κουταλιές κρύο γάλα, 3 κ.σ. κουρκουμά σε σκόνη και το διάλυμα άλατος. Αναδεύουμε το μίγμα καλά για να σχηματιστεί μια λεία πάστα. Εφαρμόστε την πάστα κουρκουμά στην περιοχή με τις ανεπιθύμητες τρίχες του προσώπου.

Τρίψτε με κυκλικές κινήσεις για 5 έως 10 λεπτά και αφήστε την πάστα να στεγνώσει. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά. Θα δείτε αισθητή μείωση των τριχών σε μία μόλις εβδομάδα. Ο κουρκουμάς και το αλάτι είναι γνωστό ότι διαλύουν τις τρίχες βοηθώντας στην αραίωση τους.

Συνταγή για καταπολέμηση των μαύρων κύκλων

Για να φτιάξετε το μίγμα βάλτε 1 κ.σ. γιαούρτι, 1 κ.σ. κουρκουμά και 1 κ.σ. μέλι. Ανακατέψτε όλα αυτά μαζί και φτιάξτε μια πάστα. Απλώστε με ένα πινέλο ή βαμβάκι κάτω από τα μάτια αλλά και σε ολόκληρο το πρόσωπο, για να φωτίσει την επιδερμίδα. Αφήστε το για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Λόγω της λευκαντικής του ιδιότητας -ο κουρκουμάς- μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Βέβαια μπορεί να δημιουργήσει διχρωμίες στο δέρμα σας, οπότε καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τη μάσκα το βράδυ. Αποθηκεύστε ότι μείνει από το μίγμα στο ψυγείο για μια εβδομάδα, έτσι ώστε να το ξαναχρησιμοποιήσετε.

Συνταγή για λαμπερό δέρμα

Ανακατέψτε 2 κ.σ. γιαούρτι με 1/4 κουταλάκι κουρκουμά. Απλώστε σε καθαρό πρόσωπο για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Απλώστε μερικές σταγόνες Argan Oil ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο, αφού έχετε ξεπλύνει τη μάσκα. Το μπαχαρικό αυτό είναι θαυμάσιο στη βελτίωση της υφής του δέρματος, διότι είναι απολεπιστικό αλλά και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.


Τέλειο δέρμα με κουρκουμά! Τέλειο δέρμα με κουρκουμά! Reviewed by Unknown on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.