Γιατί πρέπει να τρως πολλά μήλα (και με τη φλούδα τους);


Τι χρειάζεται κάποιος για να διατηρήσει το μέγεθος των μυών του ή ακόμα και να το αυξήσει; Όχι κάποια ειδική πρωτεΐνη ή αναβολικά αλλά μήλα – και μάλιστα με τη φλούδα τους. Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα, το ουρσαλικό οξύ – που βρίσκεται στη φλούδα του μήλου – δεν αφήνει τους… τεμπέλικους μυς να χάσουν τον όγκο τους, ενώ παράλληλα τους δυναμώνει και βοηθά στην ανάπτυξή τους λιώνοντας το λίπος που τους περιβάλλει. Και αυτό γιατί ενισχύει τη δράση δύο ορμονών που χτίζουν μυς, εξηγούν οι επιστήμονες.
Μήλο, ένα φυσικό πολυ-φάρμακο

Η είδηση ενδιαφέρει τόσο όσους πάσχουν από μυϊκή ατροφία όσο και εκείνους που επιδιώκουν μυϊκή υπερτροφία. Η απώλεια της μυϊκής μάζας συμβαίνει, για παράδειγμα, μετά από μια κακή δίαιτα. Μπορεί επίσης να παρουσιαστεί λόγω ηλικίας, ασθένειας, κατάκλισης ή ακινητοποίησης κάποιου μέλους του σώματος, οπότε ονομάζεται μυϊκή ατροφία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ουρσαλικό οξύ διορθώνει αυτή την ατροφία. Επίσης μειώνει κατά 25% τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερόλη, ενώ ρίχνει και τις τιμές του σακχάρου. Το ουρσαλικό οξύ, που συναντάται και σε άλλες φυτικές τροφές, πιστεύεται ότι είναι το βασικό συστατικό των παραδοσιακών φυτικών θεραπειών για τον διαβήτη.
Το φρούτο που κάνει τον γιατρό πέρα

Η πληροφορία αυτή έρχεται να προστεθεί σε όσα θαυμάσια έχουν ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής για το μήλο ανεβάζοντας και άλλο τις μετοχές του στον διατροφικό χάρτη. Όπως έδειξαν προγενέστερες μελέτες, το μήλο έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, οικοδομεί τα οστά αποτρέποντας την οστεοπόρωση, ενώ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, καρκίνου του μαστού και των πνευμόνων. Ερευνητές του ολλανδικού πανεπιστημίου του Wageningen ισχυρίζονται επίσης ότι το μήλο, όπως και το αχλάδι, μειώνουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο κατά 52%. Σύμφωνα με τον καθηγητή Gregory Freund του πανεπιστημίου του Ιλινόις (ο οποίος συστήνει έως και 7 μήλα την ημέρα!), το μήλο θεραπεύει πραγματικά παρέχοντας υγεία και ισορροπία στον οργανισμό.
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες

Είναι αλήθεια ότι το μήλο μπορεί όντως να βοηθήσει το σώμα να διατηρήσει την υγεία του από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικές ουσίες, που είναι ό,τι καλύτερο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την άμυνα από εποχιακές ασθένειες. Είναι χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά αλλά πλούσιο σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες και φυσικά σάκχαρα, που καλύπτουν ικανοποιητικά την επιθυμία για κάτι γλυκό (δοκίμασε λεπτοκομμένες φέτες με λεμόνι και κανέλα).


Γιατί πρέπει να τρως πολλά μήλα (και με τη φλούδα τους); Γιατί πρέπει να τρως πολλά μήλα (και με τη φλούδα τους); Reviewed by Unknown on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.