Πως θα στεγνώσετε τα ρούχα σας πιο γρήγορα το Χειμώνα


Το σκηνικό του καιρού το Χειμώνα δεν είναι σύμμαχος για όλους εμάς που θέλουμε κάτι πολύ απλό, να στεγνώσουμε τα ρούχα! Η υγρασία, οι ασταμάτητες βροχές, οι αρνητικές θερμοκρασίες και γενικά όλη αυτή η κακοκαιρία δεν απασχολεί μόνο τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας. Απασχολεί και την κάθε νοικοκυρά!

Το στέγνωμα των ρούχων χωρίς στεγνωτήριο γίνεται μια χρονοβόρα και εκνευριστική διαδικασία. Είναι όμως αναγκαίο κακό. Η λύση είναι να βρείτε τρόπους για να κάνετε τη δουλειά σας ευκολότερα και πιο γρήγορα.



9 μυστικά για να στεγνώσετε τα ρούχα πιο γρήγορα

Βάλτε πλυντήριο νωρίς το πρωί. Η υγρασία που πέφτει το βράδυ θα κάνει την μπουγάδα σας στα σχοινιά ακόμη πιο βρεγμένη από όσο ήταν μόλις τη βγάλατε απ’ τον κάδο.

Αφού τελειώσει το πρόγραμμα του πλυντηρίου, προγραμματίστε ακόμη έναν κύκλο στυψίματος. Τα ρούχα θα στραγγίσουν κι άλλο περιττό νερό.
Απλώστε τα ρούχα αμέσως μόλις βγουν από το πλυντήριο, χωρίς καθυστερήσεις. Εκτός από την υγρασία που θα εισχωρήσει στα ρούχα αν τα αφήσετε, θέλετε να εκμεταλλευτείτε και ολόκληρη την ημέρα μπροστά σας για το στέγνωμα.
Πριν απλώσετε το κάθε ρούχο τινάξτε το καλά.

Μην απλώνετε τα ρούχα διπλωμένα στη μέση. Κρεμάστε τα ανάποδα, δηλαδή τις μπλούζες από τις άκρες τους κι όχι από τους ώμους και τα παντελόνια από τα μπατζάκια κι όχι από την περιοχή της ζώνης.

Μην υπερφορτώνετε την απλώστρα. Αφήστε κενό ανάμεσα στα ρούχα. Χρειάζονται αέρα για να στεγνώσουν γρηγορότερα. Αν υπάρχει χώρος στο μπαλκόνι χρησιμοποιήστε και δύο απλώστρες, είτε πτυσσόμενη δαπέδου είτε μπαλκονιού.

Βρείτε εκείνο το σημείο στο μπαλκόνι σας που το βλέπει περισσότερο ο ήλιος ή που φυσάει πιο έντονα ο αέρας και τοποθετήστε εκεί την απλώστρα σας.
Στη διάρκεια της ημέρας κι εφόσον κάποια ρούχα δεν έχουν ακόμη στεγνώσει καλά, κάντε τα μια περιστροφή κι από την άλλη μεριά. Τσεκάρετε τις τσέπες των παντελονιών (δύσκολο σημείο) κι αν χρειαστεί βγάλτε τες έξω για να στεγνώσουν επιτέλους.

Μόλις πάει να νυχτώσει, μαζέψτε τα ρούχα από τα σχοινιά. Αν είναι όμως ακόμη νωπά και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, σιδερώστε τα άμεσα. Αφήστε τα σιδερωμένα ρούχα σε μια μεριά και τακτοποιήστε τα στις ντουλάπες το επόμενο πρωί, αφού βεβαιωθείτε ότι έχουν στεγνώσει εντελώς.

Γιατί δεν πρέπει να στεγνώνετε τα ρούχα μέσα στο σπίτι
Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να στεγνώνετε τα ρούχα στο εσωτερικό του σπιτιού. Με την τακτική αυτή ανεβάζετε τα επίπεδα υγρασίας βοηθώντας να αναπτυχθούν οι συγκεντρώσεις σπορίων μούχλας στον αέρα. Το συγκεκριμένο είδος μούχλας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως άσθμα, βρογχίτιδα, αναπνευστικές αλλεργίες και έντονο πονοκέφαλο. Αναλογίζεστε πόσο ανθυγιεινή συνήθεια είναι αυτή, ιδίως όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι.

Από την άλλη δεν είναι και καθόλου ευχάριστο να βλέπετε τα ρούχα απλωμένα μέσα στο σαλόνι.



Πως θα στεγνώσετε τα ρούχα σας πιο γρήγορα το Χειμώνα Πως θα στεγνώσετε τα ρούχα σας πιο γρήγορα το Χειμώνα Reviewed by Unknown on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.