Θεραπεία γέλιου κατά του άγχους και του πόνου


Λένε ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο και μάλλον έχουν δίκιο.
 Αν υπήρχε θεραπεία γέλιου θα βοηθούσε τον κόσμο να «πολεμήσει» το άγχος, τον πόνο, ακόμα και τον καρκίνο.

 Ο καθηγητής Lee Berk από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια μελέτησε την επίδραση του γέλιου σε υγιείς ενήλικες.

 Οι μισοί παρακολούθησαν μια κωμωδία διάρκειας μιας ώρας. Οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι η κορτιζόλη (η ορμόνη που εκκρίνεται όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση άγχους) ήταν σημαντικά μειωμένη σε αυτή την ομάδα, συγκριτικά με τους άλλους συμμετέχοντες στην έρευνα που δεν παρακολούθησαν την ταινία. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε πως με το γέλιο αυξάνονται στον οργανισμό τα κύτταρα που έχουν την ιδιότητα να επιτίθενται στους ιούς και τα καρκινικά κύτταρα. Είναι τα κύτταρα που είναι πολύ μειωμένα όταν ο οργανισμός αντιμετωπίζει χρόνιο στρες. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν επίσης υπολόγισαν ότι 20 δευτερόλεπτα γέλιου είναι εξίσου ευεργετικά για τους πνεύμονες όσο τρία λεπτά κωπηλασίας στο ανάλογο μηχάνημα.

 Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση κατάφεραν να τη μειώσουν σημαντικά όταν έκαναν το γέλιο καθημερινή τους συνήθεια. Παράλληλα, μείωσαν τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακών προσβολών.

 Μελέτες έχουν δείξει ότι 20 με 30 λεπτά γέλιου αρκούν για να μειώσουν την αρτηριακή πίεση ακόμα και υγιείς ενήλικες. Επίσης, η θεραπεία γέλιου θα μπορούσε να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για τη βελτίωση του χρόνιου πόνου, χωρίς τις παρενέργειες των φαρμάκων. Η λειτουργία αυτή οφείλεται στην απελευθέρωση ενδορφινών, των φυσικών παυσίπονων του σώματος, που ενεργοποιούνται με το γέλιο.

 Πρόσφατη μελέτη σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη έδειξε ότι οι συμμετέχοντες είχαν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά από την παρακολούθηση μία κωμωδίας από ό,τι κάποιοι άλλοι που παρακολούθησαν μία βαρετή διάλεξη. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ κατέγραψαν πως οι άνθρωποι που παρακολούθησαν κωμωδίες, ως μέρος της έρευνας, έτειναν να έχουν καλύτερη ροή του αίματος, από τους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν δράματα.

ΠΗΓΗ
Θεραπεία γέλιου κατά του άγχους και του πόνου Θεραπεία γέλιου κατά του άγχους και του πόνου Reviewed by Unknown on Κυριακή, Φεβρουαρίου 07, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.