Μύθος ή Αλήθεια; Κάνει η Μπύρα Μεγάλη Κοιλιά;


Πολύς κόσμος πιστεύει πως η κοιλιά που έχουν πολλοί άνδρες οφείλεται στις πολλές μπύρες που πίνουν. Είναι όντως αλήθεια αυτή η πεποίθηση ή είναι απλά ένας μύθος;

Η κοιλιά μπορεί να σχηματιστεί από την πρόσληψη πολλών “κακών» θερμίδων οι οποίες προέρχονται από τα αλκοολούχα ποτά, τα γλυκά ή τις τεράστιες ποσότητες φαγητού. Ωστόσο το αλκοόλ σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει ένα μερίδιο ευθύνης παραπάνω.

“Σε γενικές γραμμές το αλκοόλ συνδέεται με το “μεγάλωμα» της κοιλιάς μας γιατί όταν πίνουμε αλκοόλ το συκώτι το μετατρέπει σε λίπος», τονίζει ο Michael Jensen, ειδικός σε θέματα παχυσαρκίας.

Αν πίνετε μπύρα με μέτρο δεν πρόκειται να αποκτήσετε μεγάλη κοιλιά.

Η μπύρα είναι ένα από τα ποτά που κατηγορούνται συχνά γιατί σπάνια κανείς θα πιει μόνο μια. Μια κανονική μπύρα έχει περίπου 150 θερμίδες, οπότε αν πιείτε 3-4 μπύρες (κάτι που ο περισσότερος κόσμος συνηθίζει να κάνει όταν βγαίνει έξω ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες) θα καταλήξετε να έχετε προσθέσει στον οργανισμό σας 450-600 θερμίδες.


Ένα ποτήρι μπύρας έχει 150 θερμίδες. Εσείς, όμως, πίνετε μόνο ένα ποτήρι;

Το αλκοόλ επίσης αυξάνει την όρεξη και συνήθως τα αλκοολούχα ποτά συνοδεύονται πολλές φορές από επεξεργασμένα τρόφιμα που έχουν επίσης πολλά λιπαρά. Έτσι εκτός από τις θερμίδες που παίρνετε από τις μπύρες που πίνετε, παίρνετε επιπλέον θερμίδες και από το φαγητό που τρώτε μαζί με το ποτό σας.

Όταν λοιπόν λαμβάνετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που μπορείτε να κάψετε, η επιπλέον ποσότητα θερμίδων “κάθεται» στην κοιλιά σας. Οι γυναίκες έχουν περισσότερο υποδόριο λίπος (αυτό το λίπος που είναι κάτω από το δέρμα) από ό, τι οι άντρες, έτσι οι επιπλέον θερμίδες που παίρνουν μοιράζονται στα χέρια, τους μηρούς, τους γλουτούς και την κοιλιά τους. Επειδή οι άντρες έχουν λιγότερο υποδόριο λίπος, αποθηκεύουν περισσότερο λίπος κατευθείαν στην κοιλιές. Αυτός είναι ο λόγος που οι άντρες έχουν συνήθως μεγαλύτερες κοιλιές από τις γυναίκες.

Οι γυναίκες δεν αποκτούν τόσο μεγάλη κοιλιά όσο οι άντρες γιατί, λόγω ανατομίας, αποθηκεύουν το λίπος σε διάφορα μέρη του σώματος.

Άρα, λοιπόν, η μπύρα όταν πίνεται με μέτρο δεν κάνει κοιλιά. Όταν, όμως, χάνεται ο έλεγχος το αποτέλεσμα δεν θα φανεί μόνο στη ζυγαριά σας αλλά και στην αύξηση της περιφέρειάς σας. Παν μέτρον άριστον λοιπόν!


Μύθος ή Αλήθεια; Κάνει η Μπύρα Μεγάλη Κοιλιά; Μύθος ή Αλήθεια; Κάνει η Μπύρα Μεγάλη Κοιλιά; Reviewed by Unknown on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 08, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.