Βότανα και μπαχαρικά που μπορεί να σας σώσουν τη ζωή

ΚΑΡΝΕΖΗ
7
02

Βότανα και μπαχαρικά που μπορεί να σας σώσουν τη ζωή

Τα βότανα και τα μπαχαρικά, όχι μόνο βοηθάνε να αποκτήσετε τέλεια περιφέρεια μέσης, αλλά επίσης παρέχουν πολλά οφέλη στη λειτουργία του εγκεφάλου, ενισχύοντας τη μνήμη σας. Επίσης, μερικά μπορεί να σας σώσουν μέχρι και τη ζωή, γιατί προσφέρουν προστασία από όγκους του εγκεφάλου. Δείτε ποια είναι τα θαυματουργά βότανα και μπαχαρικά και εντάξτε τα στην καθημερινότητα σας.

Μαϊντανός και θυμάρι

Μια πρόσφατη μελέτη από τη Βραζιλία διαπίστωσε ότι ένα φαλβονοειδές σε αυτά τα μπαχαρικά, που ονομάζεται απιγενίνη, ενισχύει τις συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η μνήμη. Επίσης, οι ερευνητές υποθέτουν ότι μια διατροφή πλούσια σε απιγενίνη, θα μπορούσε να συμβάλει στο σχηματισμό των κυττάρων του εγκεφάλου, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο την εμφάνιση της κατάθλιψης και της νόσου του Αλτσχάιμερ. Ωστόσο οι μελέτες είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο.

Χαμομήλι

Είναι ένα από τα πιο γνωστά ροφήματα με πολλαπλά οφέλη. Ένα από αυτά είναι ότι περιέχει χημικές ουσίες που μειώνουν το άγχος. Επίσης, σε μια ομάδα ανθρώπων που έπασχαν από αγχώδη διαταραχή, οι επιστήμονες έδωσαν για 8 εβδομάδες εκχυλίσματα χαμομηλιού. Μετά από 8 εβδομάδες παρατηρήθηκε μια πτώση των επιπέδων του άγχους τους.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς περιέχει μια αντιοξειδωτική ουσία, την κουρκουμίνη, η οποία έχει δράση αντιφλεγμονώδη, αντιισχαιμική, κατά της αρθρίτιδας ακόμα και αντικαρκινική. Επίσης, επιβραδύνει την εμφάνιση εκφυλιστικών ασθενειών όπως τη σκλήρυνση κατά πλάκας και τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο φαίνεται να βελτιώνει τη μνήμη. Σε δυο μικρές μελέτες που έγιναν όσοι πήραν εκχυλίσματα από φασκόμηλο είχαν καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ μνήμης, σε σχέση με εκείνους που έλαβαν ένα εικονικό χάπι. Άλλες μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι τα αιθέρια έλαια και τα εκχυλίσματα φασκόμηλου μπλοκάρουν τη δράση ενός ενζύμου που διασπά έναν νευροδιαβιβαστή που εμπλέκεται σε πολλές λειτουργίες του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, της μνήμης και της προσοχής. Με απλά λόγια το φασκόμηλο μπορεί να ενισχύσει το συγκεκριμένο ένζυμο, άρα κατά επέκταση και τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.


Βότανα και μπαχαρικά που μπορεί να σας σώσουν τη ζωή Βότανα και μπαχαρικά που μπορεί να σας σώσουν τη ζωή Reviewed by Unknown on Κυριακή, Φεβρουαρίου 07, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.