Φλογέρες με τραχανά, γραβιέρα και πιπεριές


Υλικά

100 γρ. τραχανάς γλυκός

350 γρ. νερό

1 κουτ. σούπας Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος Μειωμένα Λιπαρά

120 γρ. Χωριό Γραβιέρα Γλυκιά τριμμένη

50 γρ. ανθότυρο

1 πράσινη πιπεριά

1 πιπεριά φλωρίνης

1 αυγό

½ κουτ. γλ. πάπρικα

½ κουτ. γλ. μπαχάρι

¼- ½ κουτ. γλ. πιπέρι

¼- ½ κουτ. γλ. αλάτι

10 φύλλα κρούστας (1 πακέτο)

150 γρ. Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος Μειωμένα Λιπαρά για άλειμμα

Παπαρουνόσπορος για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό να πάρει βράση σε κατσαρολάκι και μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τον τραχανά. Αφήνουμε 1’ ανακατεύοντας και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 6-7’. Μόλις φουσκώσει, στραγγίζουμε τυχόν νερό που περισσεύει, μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε τη μια κουταλιά βούτυρο, ανακατεύοντάς το να λιώσει. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τρίβουμε τη γραβιέρα. Τα ρίχνουμε στο μπολ με τον τραχανά. Θρυμματίζουμε το ανθότυρο με τα χέρια και το προσθέτουμε. 

Τέλος, προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας να πάει παντού. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, πιπέρι, αλάτι. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο που χρειάζεται για το άλειμμα των φύλλων. 
Ανοίγουμε τα φύλλα , τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο και σκεπάζουμε τα υπόλοιπα με μια πετσέτα να μην ξεραθούν. 
Κόβουμε το φύλλο σε 4 λωρίδες. Τις ραντίζουμε με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε τις δύο πάνω στις άλλες δυο (ώστε να έχουμε δυο διπλές). Βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα τραχανά στην άκρη της κάθε λωρίδας. Αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολάκι, διπλώνοντας ταυτόχρονα και τα πλαϊνά ώστε να μη φύγει η γέμιση. Συνεχίζουμε ομοίως με όλα τα φύλλα και τη γέμιση και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τέλος, αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια από κάθε ρολάκι και πασπαλίζουμε προαιρετικά με παπαρουνόσπορο.
 Ψήνουμε στους 175 βαθμούς αέρα για 30’, μέχρι να ροδίσουν.


Φλογέρες με τραχανά, γραβιέρα και πιπεριές Φλογέρες με τραχανά, γραβιέρα και πιπεριές Reviewed by Unknown on Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.