Και Μετά τις γιορτές… αποτοξίνωση!


Μετά τις κραιπάλες των γιορτών – όταν το αλκοόλ, η ζάχαρη και τα πλούσια φαγητά είχαν την τιμητική τους – επιβάλλεται να καθαρίσουμε το συκώτι μας, που εργάστηκε σκληρά, καθώς και όλο τον οργανισμό μας.

Καιρός, λοιπόν, για μια ήπια αποτοξίνωση!

Πρώτα από όλα, αφαιρέστε τη ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά και το άσπρο αλεύρι από τη διατροφή σας, καθώς επιβαρύνουν τους πνεύμονες και το πεπτικό σύστημα δημιουργώντας πολλές βλέννες.

Για πρωινό μπορείτε να φάτε φρούτα, αχλάδια, μήλα (καθαρίζουν το συκώτι και τη χολή), αλλά και ανανά και παπάγια (αυξάνουν τα πεπτικά ένζυμα).
Φτιάξτε αποτοξινωτικούς χυμούς από λαχανικά, όπως παντζάρια, καρότα, σέλινο, μαϊντανό (περιέχουν πολλά μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες) ή από τα παραπάνω φρούτα.
Το μεσημέρι και το βράδυ διαλέξτε ανάμεσα σε ρύζι με βραστά λαχανικά και λίγο ελαιόλαδο και ρύζι με χορτόσουπα ή ψάρι με σαλάτα βραστή ή ωμή.
Επίσης τα πικρά, άγρια χόρτα του βουνού, καθώς και το ζουμί τους, είναι ιδανικά για αποτοξίνωση.
Ενδιάμεσα μπορείτε να πιείτε ζεστά ροφήματα από βότανα.
Σταδιακά προσθέστε όσπρια και φυτικές ίνες από δημητριακά.Ακολουθήστε αυτό το πρόγραμμα για μια εβδομάδα το λιγότερο και τα αποτελέσματα στο σώμα και τη διάθεσή σας θα είναι εντυπωσιακά!


Και Μετά τις γιορτές… αποτοξίνωση! Και Μετά τις γιορτές… αποτοξίνωση! Reviewed by Unknown on Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.