Εύκολες Τεχνικές για να μην Ξεχάσετε Ποτέ Ξανά Τίποτα


Περίπου τα δύο τρίτα που καθορίζουν το πόσο καλά γερνάμε προέρχονται από μη γενετικούς παράγοντες, όπως είναι οι καθημερινές μας συμπεριφορές.

Μια μελέτη σε περισσότερα από 18.000 άτομα, έδειξε ότι όσα είχαν υγιεινές συνήθειες, μια ισορροπημένη διατροφή και κάνανε τακτικά σωματική δραστηριότητα είχαν πιο ισχυρή μνήμη, σε σχέση με εκείνα που δεν έκαναν τίποτα από όλα αυτά. Επίσης, όσοι μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τεχνικές για να δυναμώσουν τη μνήμη τους, βοηθάνε στη μακροπρόθεσμη προστασία του εγκεφάλου. Παρακάτω θα δείτε μερικές τεχνικές που μπορείτε να κάνετε σε καθημερινή βάση και να βελτιώσετε τη μνήμη σας.

Μετακινήστε τα πράγματα σας. Βρείτε ποια αντικείμενα χρησιμοποιείτε καθημερινά, όπως τα κλειδιά, το πορτοφόλι, το κινητό, και αλλάξτε τους θέση από τη συνηθισμένη που τα τοποθετείτε. Αν μπείτε στη διαδικασία την επόμενη μέρα να σκεφτείτε που έχετε βάλει τα κλειδιά σας, τότε ασκείτε τη μνήμη σας και τη δυναμώνετε.

Φτιάξτε μια εικόνα για κάθε νέο πρόσωπο που γνωρίζετε. Αυτή η τεχνική είναι πολύ εύκολη και αποτελεσματική. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συγκεντρωθείτε για λίγα δευτερόλεπτα, να σκεφτείτε το όνομα του ανθρώπου που μόλις γνωρίσατε και να το κάνετε εικόνα. Φανταστείτε για παράδειγμα τη Μαρία να πίνει ένα φλιτζάνι καφέ. Με αυτή τη τεχνική θα καταπολεμήσετε την απόσπαση προσοχής και θα βοηθήσετε τον ιππόκαμπο να συνεργαστεί με το μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου.Εύκολες Τεχνικές για να μην Ξεχάσετε Ποτέ Ξανά Τίποτα Εύκολες Τεχνικές για να μην Ξεχάσετε Ποτέ Ξανά Τίποτα Reviewed by Katkopo Kattropo on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.