.
ΤΑ'ΦΡΕΣΚΑ:
Loading...

Φυτεύω: σκόρδα και κρεμμύδια


Τα κρεμμύδια μπορείς να τα ξεκινήσεις από σπόρους η από κοκάρι - είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις κοκάρι, δηλαδή τους βολβούς των κρεμμυδιών. Για τα σκόρδα πρέπει να ανοίξεις έναν μεγάλο βολβό (κεφάλι) και να ξεχωρίσεις τις σκελίδες του.

Σ

Κάθε βολβός σκόρδου αποτελείται από 8-12 σκελίδες. Φύτεψε μόνο τις πολύ μεγάλες, γιατί οι μικρές θα έχουν ελαττωματική σοδειά. Τα κρεμμύδια και τα σκόρδα χρειάζονται πολύ γόνιμα εδάφη, οπότε είναι καλό να έχεις ανακατέψει αρκετό κομπόστ στο χώμα πριν να τα φυτέψεις.


Φύτεψε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε απόσταση 10-15 εκ. το ένα από το άλλο. Μπορείς να απλώσεις άχυρο η ξερά φύλλα από πάνω από το χώμα, ώστε να τα προστατέψεις από το κρύο, μέχρι να εμφανιστούν τα βλαστάρια ή να περάσει η παγωνιά.


Τα κρεμμύδια και τα σκόρδα θέλουν τακτικό και καλό πότισμα. Πειραματίσου με διαφορετικές ποικιλίες σκόρδων και κρεμμυδιών, ανάλογα με την εποχή και κράτησε σπόρους από αυτά πού μεγαλώνουν καλύτερα στο κλίμα σου και που σου αρέσουν περισσότερο στη γεύση. Υπάρχουν αμέτρητα ειδή κρεμμυδιού και πάνω από 400 είδη σκόρδου και όλα έχουν διαφορετική γεύση και διαφορετικά ιχνοστοιχεία, μερικά έχουν έντονη γεύση και άλλα είναι γλυκά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου