Χρυσά μυστικά για τα λιπαρά μαλλιά


Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα στην εμφάνιση των μαλλιών είναι η λιπαρότητα αφού μέσα σε λίγες ώρες χάνουν την φρεσκάδα τους, δείχνουν άτονα και «βρώμικα» ακόμη και αν δεν έχει περάσει ένα 24ωρο από την ώρα που λούστηκαν.

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν δοκιμάσει τα πάντα για να μην λαδώνουν τα μαλλιά τους, δυστυχώς όμως χωρίς κανένα αποτέλεσμα αφού το πρόβλημα βρίσκεται στους σμηγματογόνους αδένες και την υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Τα περισσότερα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, αν και υπόσχονται ότι κάνουν θαύματα κατά της λιπαρότητας, μόνο μερικές ώρες είναι αρκετές για να διαψευστούν οριστικά.

Για να είναι αποτελεσματικά θα πρέπει παράλληλα να ακολουθείτε τους παρακάτω χρυσούς κανόνες κατά της λιπαρότητας:

1. Καλό θα ήταν να μην λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά. Όταν λούζεστε κάνοντας μασάζ στις ρίζες για να καθαρίσουν από την λιπαρότητα ενεργοποιείτε τους σμηγματογόνους αδένες. Οπότε όσο πιο συχνά λούζεστε τόσο περισσότερο σμήγμα εκκρίνεται.

2. Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό γιατί ερεθίζει τους σμηγματογόνους αδένες.

3. Προτιμήστε να λούζεστε τις πρωινές ώρες (γιατί οι σμηγματογόνοι αδένες είναι ενεργοί τις βραδινές ώρες)

4. Χρησιμοποιήστε διάφανα σαμπουάν. Καθαρίζουν τα μαλλιά σε βάθος και δεν έχουν μέσα τόσα πολλά ενυδατικά συστατικά όσο τα κρεμώδες σαμπουάν.

5. Να βάζετε κρέμα μόνο στις άκρες των μαλλιών σας και έπειτα να ξεβγάζετε πολύ καλά.

6. Όταν λούζεστε να αποφεύγετε το πολύ έντονο τρίψιμο στις ρίζες των μαλλιών.

7. Όταν τελειώνετε με το λούσιμο ταμπονάρετε τα μαλλιά με την πετσέτα και αποφύγετε το έντονο τρίψιμο.

8. Αποφύγετε τον πολύ ζεστό αέρα στο σεσουάρ και προτιμήστε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας ανάποδα. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά αποκτούν όγκο με αποτέλεσμα οι ρίζες να μην ακουμπούν πάνω στο τριχωτό της κεφαλής και έτσι επιβραδύνετε το λάδωμα των μαλλιών.


Χρυσά μυστικά για τα λιπαρά μαλλιά Χρυσά μυστικά για τα λιπαρά μαλλιά Reviewed by Unknown on Κυριακή, Ιανουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.