Yγιή νύχια για πάντα!


Εκείνα τα χρόνια που πήγαινα σχολείο είχαμε μία κυρία στο κυλικείο που μας έλεγε πως τα περιποιημένα νύχια και μαλλιά είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς. Δεν είχε και άδικο, δεδομένου πως η όψη των νυχιών και των μαλλιών μπορεί να μας πει πολλά για την κατάσταση της υγείας μας. Τα άκρα είναι ένα σημείο του σώματος που πολλοί παρατηρούν και το να τα έχουμε περιποιημένα δείχνει επιμέλεια και προσωπική υγιεινή. Υπάρχουν μερικά μυστικά που θα κρατάνε τα νύχια σου λαμπερά και περιποιημένα ακόμα και αν δεν πρόλαβες να πας για μανικιούρ ή δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά.

Η χρήση σκληρυντικών πρέπει να περιορίζεται. Η χρήση αυτών των προϊόντων είναι απαραίτητη για τα φθαρμένα νύχια αλλά δεν είναι καλή για τα υγιή νύχια. Όταν το νύχι είναι σε καλή κατάσταση η χρήση τέτοιων προϊόντων μπορεί να αδυνατήσει ένα υγιές νύχι ακόμα και να προκαλέσει εξ επαφής αλλεργική δερματίτιδα όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

Το κόψιμο των παρανυχίδων και στα πετσάκια πρέπει να γίνεται ελεγχόμενα. Είναι γνωστό πως όσο περισσότερο κόβεις τα πετσάκια γύρω από το νύχι τόσο περισσότερο αυτά θα εμφανίζονται. Επίσης το κόψιμο των παρανυχίδων αν δεν γίνει σωστά μπορεί να δημιουργήσει σοβαρή μόλυνση στην περιοχή. Ζήτησε πάντα την χρήση αντισηπτικών από τους επαγγελματίες όταν το κάνουν και χρησιμοποίησε το κι εσύ στο σπίτι.

Η διατροφή επηρεάζει την όψη των νυχιών. Ένα σώμα υγιές και ενυδατωμένο θα έχει και τα ανάλογα νύχια. Αν έχεις κάποια έλλειψη στον οργανισμός σου, όπως έλλειψη ασβεστίου, θα βλέπεις και τα νύχια σου θαμπά και σπασμένα. Προσπάθησε να κρατάς μια ισορροπία στην διατροφή σου πάντα.


Ενυδάτωσε την περιοχή γύρω από τα νύχια. Είναι δεδομένο πως ένα ενυδατωμένο χέρι θα είναι και πιο όμορφο. Όσο πιο αφυδατωμένο είναι το χέρι σου τόσο πιο φυσικό θα φαίνεται το δέρμα γύρω από αυτό και τόσο πιο προστατευμένο θα είναι το νύχι σου. Επίσης η ενυδάτωση του νυχιού με την χρήση λαδιού, το προστατεύει από σπασίματα και ραγίσματα.

Απέφυγε το μόνιμο μανικιούρ καθώς και τα ψεύτικα νύχια. Γενικά απέφυγε να χρησιμοποιείς συνέχεια τεχνικές που εγκλωβίζουν τα νύχια σου και δεν τους επιτρέπουν να αναπνέουν, αν δεν θες να καταλήξεις χωρίς νύχια για ένα μεγάλο διάστημα. Γενικώς τα νύχια πρέπει να μένουν ανοιχτά για να αναπνέουν και να μην καταστρέφονται.

Απέφυγε τις μεταλλικές λίμες και το καθαρό ασετόν. Οι μεταλλικές λίμες είναι πολύ σκληρές και δημιουργούν ρωγμές στο νύχι. Το καθαρό ασετόν είναι ισχυρό χημικό προϊόν που αδυνατίζει πολύ το νύχι και το αφυδατώνει πολύ γρήγορα.



Yγιή νύχια για πάντα! Yγιή νύχια για πάντα! Reviewed by Unknown on Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.