Γιατρός τολμά και δείχνει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα υγιές συκώτι και σε ένα συκώτι με κίρρωση από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ



Ένα σοκαριστικό βίντεο αποκαλύπτει το πώς ακριβώς το αλκοόλ καταστρέφει το συκώτι και αυξάνει τον κίνδυνο θνησιμότητας.
Στο βίντεο, δύο δίδυμες αδελφές παρουσιάζουν ένα υγιές συκώτι και ένα από κάποιον που πέθανε από κίρρωση – ουλές του οργάνου που μπορεί να είναι θανατηφόρες.
Το υγιές ήπαρ έχει ένα ομοιόμορφο πλούσιο κοκκινωπό-καφέ χρώμα – ενώ ένα άρρωστο ήπαρ είναι τραχύ και γκρίζο και έχει σκούρα σημάδια.
In the clip, Dr Pinsky shows a healthy liver (left) and one of someone who died of cirrhosis (right) - scarring of the organ, which can be fatal
Οι δίδυμες που εμφανίστηκαν στο σόου Lifechangers παραδέχτηκαν ότι έπιναν πάρα πολύ – μια σημαντική αιτία της κίρρωσης.
Ο διάσημος γιατρός Drew Pinsky εξηγεί στις γυναίκες και το κοινό πως το άρρωστο ήπαρ είναι «γεμάτο ουλές».
Dr Drew Pinsky explains to the twins and the studio audience - who gasped when the diseased liver was revealed - how drinking too much alcohol can kill you
Στο πλήρες βίντεο , ο Δρ. Pinsky λέει: “Ουσιαστικά κάθε γυναίκα που έχω θεραπεύσει που πίνει σαν εσάς, έχει κάποιο βαθμό αλκοολικής νόσου του ήπατος.”
“Δεν μπορώ να πω ότι έχετε κίρρωση – δεν το παθαίνουν όλοι, αλλά ανησυχώ ότι κινδυνεύετε να πάθετε στο μέλλον.”
Η κίρρωση είναι μια κατάσταση κατά την οποία το ήπαρ γεμίζει ουλές σε μεγάλο βαθμό μετά από μακροχρόνιες βλάβες.
The twins, who were on the show Lifechangers because of their heavy drinking ways, look horrified by the comparison
Μόλις κάποιος πάθει κίρρωση, η οποία κατάσταση είναι ανίατη, το συκώτι του δεν θα λειτουργεί πλέον σωστά και μπορεί τελικά να σταματήσει να λειτουργεί, γεγονός που θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο αν δεν μπορέσει να υποβληθεί ο ασθενής σε μεταμόσχευση.
Ο Δρ. Pinsky λέει ότι οι γυναίκες έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες από τους άνδρες να αναπτύξουν κίρρωση από την κατανάλωση αλκοόλ επειδή το στομάχι τους δεν διαθέτει το ένζυμο που χρειάζεται για να διασπάσει το αλκοόλ.
Στη συνέχεια εξηγεί με τρομακτική λεπτομέρεια το πώς η νόσος μπορεί να σκοτώσει και επισημαίνει πως το ήπαρ δημιουργεί ουλές καθώς προσπαθεί να αποκαταστήσει τη βλάβη από το αλκοόλ.

“Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας, αλλά μπορεί να επηρεαστεί ο εγκέφαλό σας αφού μπορείτε να πάθετε εγκεφαλοπάθεια.”
“Το ανοσοποιητικό σας σύστημα δεν λειτουργεί κανονικά, το αίμα συσσωρεύεται πίσω από το συκώτι και στην πραγματικότητα αναπτύσσονται κιρσοί στο οισοφάγο.”
“Αυτοί διαρρηγνύονται και μπορείτε να αιμορραγήσετε μέχρι θανάτου μέσα σε λίγα λεπτά.”
Το Lifechangers είναι μια τηλεοπτική εκπομπή την ημέρα που προβάλλεται στις ΗΠΑ όπου ο Δρ. Pinsky βοηθά τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα στη ζωή τους.
Η χρόνια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά που η ζωή ενός ατόμου που να κινδυνεύσει λόγω κίρρωσης.

Η κατάσταση μπορεί επίσης να προκληθεί από ηπατίτιδα C και από σοβαρή μορφή ηπατικής νόσου που προκαλείται από την παχυσαρκία.
Για να ελαχιστοποιηθεί η ηπατική βλάβη, πρέπει να ελαχιστοποιηθεί η πρόσληψη αλκοόλ.
Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε επίσης ότι η κατανάλωση μεσογειακής διατροφής θα μπορούσε να έχει οφέλη για το ήπαρ.
Έρευνες από το Πανεπιστήμιο Βιρτζίνια Κόμονγουελθ διαπίστωσαν ότι η υιοθέτηση μιας δίαιτας πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ελαιόλαδο και ψάρια, μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας σε ασθενείς με κίρρωση.

http://www.dailymail.co.uk/health/article-5708135/Shocking-video-reveals-alcohol-wrecks-liver-doctor-tells-kill-you.html?ito=embedded

diaforetiko.gr

Let's block ads! (Why?)

The Secret Real Truth
Γιατρός τολμά και δείχνει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα υγιές συκώτι και σε ένα συκώτι με κίρρωση από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ Γιατρός τολμά και δείχνει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα υγιές συκώτι και σε ένα συκώτι με κίρρωση από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ Reviewed by Unknown on Πέμπτη, Μαΐου 10, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.