Θα πάθετε ΣΟΚ! Δεν θα το πιστέψετε τι μπορεί να προκαλέσει ο οκτάωρος ύπνος!

Ο πολύς καθημερινός ύπνος δεν φαίνεται να κάνει καλό. Μια ανατρεπτική έρευνα από Σουηδούς επιστήμονες επιχειρεί να μας βάζει να κοιμόμαστε λιγότερο τις καθημερινές αλλά να αναπληρώνουμε τον ύπνο τα Σαββατοκύριακα. Κι αυτό γιατί -όπως υποστήριξαν στη μελέτη  τους, οσοι κοιμούνταν περισσότερες από οκτώ ώρες και τα επτά βράδια της εβδομάδας, είχαν κατά μέσο όρο 25% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με όσους κοιμούνταν έξι ή επτά ώρες καθημερινά.

Η μελέτη πάντως, δείχνει ότι είναι δυνατό να αναπληρωθεί ο χαμένος ύπνος και αυτό αντισταθμίζει τους κινδύνους για την υγεία.

Οι ερευνητές του ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, με επικεφαλής τον δρα Τόρμπγιερν ‘Ακερστεντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα έρευνας ύπνου «Journal of Sleep Research», σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 38.000 ανθρώπους, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για διάστημα έως 13 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι όσα άτομα κάτω των 65 ετών κοιμούνταν το πολύ πέντε ώρες το βράδυ και τις επτά μέρες τις εβδομάδες, είχαν κατά μέσο όρο 65% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με όσους κοιμούνταν έξι έως επτά ώρες καθημερινά.

Όμως, δεν υπήρχε αυξημένος κίνδυνος πρόωρου θανάτου για όσους κοιμούνταν έως πέντε ώρες τις καθημερινές, εάν το σαββατοκύριακο (Παρασκευή και Σάββατο βράδυ) κοιμούνταν πάνω από οκτώ ώρες.
Η μελέτη επιβεβαίωσε, επίσης, αυτό που είναι ήδη γνωστό για την τρίτη ηλικία (μετά τα 65), ότι όσο γερνάει κανείς, τόσο κοιμάται λιγότερο και τα σαββατοκύριακα.

Let's block ads! (Why?)


ΥΓΕΙΑ – Makeleio.gr
Θα πάθετε ΣΟΚ! Δεν θα το πιστέψετε τι μπορεί να προκαλέσει ο οκτάωρος ύπνος! Θα πάθετε ΣΟΚ! Δεν θα το πιστέψετε τι μπορεί να προκαλέσει ο οκτάωρος ύπνος! Reviewed by Kopo Tropo on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.