Νέα έρευνα! Η όσφρηση «κλειδί» για τον γυναικείο οργασμό

Η όσφρηση φαίνεται πως είναι η πιο… σεξουαλική γυναικεία αίσθηση, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.

Όπως υποδεικνύουν τα νέα ευρήματα, οι γυναίκες με καλύτερη όσφρηση τείνουν να έχουν πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και να απολαμβάνουν συχνότερους οργασμούς.

zeugari

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης στη Γερμανία παρακολούθησαν 28 άντρες και 42 γυναίκες ηλικίας 18 έως 40 ετών. Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε τεστ όσφρησης και απάντησαν σε αναλυτικά ερωτηματολόγια σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή, όπως η ικανοποίησή τους από το σεξ, η ερωτική τους επιθυμία και η συχνότητα των οργασμών που απολάμβαναν.

Η ευαισθησία στις διάφορες μυρωδιές, όπως αξιολογήθηκε από τα σχετικά τεστ όσφρησης, δεν φάνηκε να συνδέεται με τη λίμπιντο ή τις σεξουαλικές επιδόσεις, ωστόσο οι ερευνητές παρατήρησαν μια ισχυρή συσχέτιση της συγκεκριμένης αίσθησης με τη γενικότερη απόλαυση από το σεξ.

«Η οσφρητική ευαισθησία» γράφουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές στη μελέτη τους «φαίνεται να σχετίζεται με περισσότερη ευχαρίστηση από τη σεξουαλική επαφή» τόσο μεταξύ των αντρών όσο και μεταξύ των γυναικών.

Επίσης, από τα στοιχεία προέκυψε ότι οι γυναίκες με πιο… ευαίσθητη μύτη τείνουν να φτάνουν συχνότερα στην κορύφωση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

«Η αντίληψη της μυρωδιάς των σωματικών υγρών, όπως ο ιδρώτας, εμπλουτίζει τη σεξουαλική εμπειρία» καταλήγουν οι ερευνητές στα συμπεράσματα της μελέτης τους, συμπληρώνοντας πως τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν αντίστοιχες διαπιστώσεις που έχουν προκύψει από άλλες μελέτες στο παρελθόν.

Δείτε κι αυτό:

Κουίζ: Μετρήστε το σεξουαλικό σας IQ!

Γυναικείος οργασμός: Μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης;

Σε ποια ηλικία φτάνουν στη σεξουαλική τους ακμή άντρες και γυναίκες

Εαν θελετε να τα μαθαίνετε όλα για την Υγεία κάνετε like ΕΔΩ ►

Let's block ads! (Why?)

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ
Νέα έρευνα! Η όσφρηση «κλειδί» για τον γυναικείο οργασμό Νέα έρευνα! Η όσφρηση «κλειδί» για τον γυναικείο οργασμό Reviewed by Unknown on Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.