20 Λόγοι που πρέπει να πίνουμε Σπιτική “Λεμονάδα” κάθε πρωί

Της Ελένης Μπεζιριάνογλου

Προσθέτοντας λεμόνι στο νερό, όχι μόνο ικανοποιούμε τη δίψα μας περισσότερο απ’ ότι με οποιοδήποτε αναψυκτικό, αλλά γεμίζουμε και το σώμα μας με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία τα οποία έχουμε ανάγκη! Το νερό με λεμόνι θεωρείται το καλύτερο φυσικό τονωτικό. Το πρωί που ξυπνάμε, ο οργανισμός μας είναι αφυδατωμένος και χρειάζεται νερό για να διώξει τις τοξίνες και να αναζωογονήσει τα κύτταρα. Εν ολίγοις, αυτή η σπιτική «λεμονάδα» βοηθάει στην εξάλειψη των τοξίνων, αλλά και στη σωστή λειτουργία των νεφρών και του πεπτικού συστήματος.

1. Προμηθεύει τον οργανισμό με ηλεκτρολύτες που ενυδατώνουν το σώμα. Τα λεμόνια περιέχουν μεγάλη ποσότητα ηλεκτρολυτών, όπως το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο.

2. Είναι καλό για τις αρθρώσεις και μειώνει τους μυοσκελετικούς πόνους.

3. Βοηθάει στη πέψη καθώς περιέχει κιτρικό οξύ. Αλληλεπιδρά με άλλα ένζυμα και οξέα τα οποία διεγείρουν την έκκριση των γαστρικών υγρών και διευκολύνουν την πέψη.

4. Το συκώτι παράγει περισσότερα ένζυμα.

5. Το συκώτι αποτοξινώνεται καλύτερα.

6. Βοηθάει στην καταπολέμιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού, του πονόλαιμου και της φλεγμονής των αμυγδαλών, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του λεμονιού.

7. Βοηθάει στη ρύθμιση της φυσικής κίνησης του εντέρου.

8. Είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Εφόσον το λεμόνι είναι δυνατό αντιοξειδωτικό, προστατεύει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

9. Το κάλιο που περιέχει το λεμόνι βοηθάει στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Η κατάθλιψη και το άγχος είναι συχνά φαινόμενο χαμηλών επιπέδων καλίου στο αίμα. Το νευρικό σύστημα χρειάζεται αρκετή ποσότητα καλίου για να στέλνει βιώσιμα σήματα στην καρδιά.

10. Καθαρίζει το αίμα, τα αιμοφόρα αγγεία και τις αρτηρίες.

11. Βοηθάει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η ημερήσια πρόσληψη ενός λεμονιού μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση κατά 10%.

12. Δημιουργεί μια αλκαλική επίδραση στο σώμα. Ακόμα κι αν το πιείτε αμέσως πριν από ένα γεύμα, μπορεί να βοηθήσει το σώμα να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο pH. Όσο υψηλότερο το pH, τόσο περισσότερο το σώμα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ασθένειες.

13. Είναι καλό για το δέρμα. Η βιταμίνη C του λεμονιού βελτιώνει την όψη του δέρματος αναζωογονώντας το σώμα.

14. Βοηθά στην αραίωση του ουρικού οξέος, του οποίου η συσσώρευση μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στις αρθρώσεις και ουρική αρθρίτιδα.

15. Είναι ευεργετικό για τις εγκύους. Χάρη στη υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, το λεμόνι βοηθά το σώμα να αντιμετωπίσει τους ιούς όπως τα κρυολογήματα. Επιπλέον, βοηθά στο σχηματισμό του ιστού των οστών του μωρού. Ταυτόχρονα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, βοηθάει στο σχηματισμό εγκεφαλικών κυττάρων και νευρικού συστήματος του μωρού.

16. Ανακουφίζει από την καούρα. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού λεμόνι σε μισό ποτήρι νερό και πιείτε το όταν νιώσετε καούρα.

17. Βοηθάει στην διάλυση των χολολίθων, των πετρών στα νεφρά, των πετρών στο πάγκρεας και των κατάλοιπων ασβεστίου.

18. Βοηθά στην απώλεια βάρους. Τα λεμόνια περιέχουν πηκτίνη, η οποία βοηθά στην καταστολή της πείνας. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι ακολουθούσαν αλκαλική δίαιτα έχασαν βάρος γρηγορότερα.

19. Βοηθά στον πόνο των δοντιών και την ουλίτιδα.

20. Προλαμβάνει τον καρκίνο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα λεμόνια είναι ιδιαίτερα αλκαλικές τροφές. Πολλές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι ο καρκίνος δεν μπορεί να ευδοκιμήσει σε αλκαλικό περιβάλλον.

Πηγή: Athens Voice

Let's block ads! (Why?)

Υγεία – DESTORA
20 Λόγοι που πρέπει να πίνουμε Σπιτική “Λεμονάδα” κάθε πρωί 20 Λόγοι που πρέπει να πίνουμε Σπιτική “Λεμονάδα” κάθε πρωί Reviewed by Unknown on Δευτέρα, Αυγούστου 13, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.