5 φαγητά που κρατάνε ολόκληρη την εβδομάδα!!!

Πολλές φορές πηγαίνουμε στη λαϊκή και επιστρέφουμε σπίτι με τις τσάντες μας γεμάτες ψώνια. Όμως όλα αυτά που έχουμε αγοράσει πρέπει να τα φάμε μέσα σε μια εβδομάδα το πολύ διαφορετικά είναι δεδομένο πως θα έχουν χαλάσει και μετά δεν θα μπορούν να φαγωθούν. Τα πάντα εξαρτώνται από το πώς θα προγραμματίσετε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής σας.

Το πρόγραμμα που θα φτιάξετε για την εβδομάδα μπορεί να είναι η απόλυτη καταστροφή σας και μπορεί να είναι και η μέθοδος που θα σας σώσει αρκεί να την ακολουθήσετε σωστά. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, αυτό που είναι απαραίτητο για να μην ζείτε διαρκώς σε μια διαδικασία πειθαρχίας είναι να φτιάχνετε όσα περισσότερα φαγητά μπορείτε που να μπορούν να καταναλωθούν ολόκληρη την εβδομάδα έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητο να πρέπει να φαγωθούν επί τόπου.

Δείτε τα φαγητά που σας βρήκε το itrofi.gr τα οποία μπορούν να σας χρησιμεύσουν προς μια τέτοια κατεύθυνση:

Κινόα

Η Κινόα είναι ένα λαχανικό που αν το βράσετε θα σας κρατήσει για αρκετές μέρες. Με μόλις δύο φλιτζάνια νερό μπορείτε να φτιάξετε περίπου έξι μερίδες και τις μέρες που θα ακολουθήσουν αφού το φτιάξετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να το ξαναζεστάνετε πριν το φάτε.

Βρώμη

Από τα πιο χορταστικές τροφές για πρωινό, η βρώμη αφού βραστεί σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι το μόνιμο φαγητό που τρώτε κάθε πρωί απλά και μόνο αν την ξαναζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Βέβαια μπορείτε πάντα απλά να την φάτε και κρύα, είναι άλλωστε εξίσου νόστιμη.

Καρότα

Με το που τα αγοράσετε, απλά αφαιρέστε τις πράσινες κορυφές τους, πλύνετε τα, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα με όποιον τρόπο θέλετε. Στη συνέχεια, τυλίξτε τα με βρεγμένο χαρτί κουζίνας και βάλτε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο. Αν το κάνετε αυτό μπορείτε να τα τρώτε για μέρες χωρίς να χαλάσουν αρκεί κάθε μέρα να αλλάζετε το βρεγμένο χαρτί κουζίνας που τα περικλείει ώστε να παραμένουν σε υγρή κατάσταση.

Γλυκοπατάτες

Αν μπουν στην κατάψυξη μπορούν να συντηρηθούν για περίπου δέκα μέρες πριν καταναλωθούν. Όταν τις μαγειρέψετε μπορείτε να φτιάξετε μερίδες για μια εβδομάδα. Αρκεί απλά να τις βάλετε σε μια πλαστική σακούλα ή σε ένα γυάλινο δοχείο και να τις τοποθετήσετε στο ψυγείο.

Αυγά

Αν τα βράσετε θα σας κρατήσουν για περίπου μια εβδομάδα χωρίς να χαλάσουν. Απλά βράστε τα λοιπόν, μην τα ξεφλουδίσετε, τοποθετήστε τα στο ψυγείο και το τσόφλι θα τα προστατεύσει και θα τα συντηρήσει. Καλό θα ήταν πάντως να τα βάλετε σε ξεχωριστά κουτιά ή αεροστεγή δοχεία ώστε να μην καθορίσει η μυρωδιά τους ολόκληρο τον χώρο του ψυγείου.

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος

ΠΗΓΗ: www.itrofi.gr

Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea
5 φαγητά που κρατάνε ολόκληρη την εβδομάδα!!! 5 φαγητά που κρατάνε ολόκληρη την εβδομάδα!!! Reviewed by Unknown on Σάββατο, Αυγούστου 11, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.