Έκατσε μια μύγα στο φαγητό σου. Το τρώς ή όχι; Τί λέει η επιστήμη

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν κάτσει μία μύγα στο φαγητό σου δε χρειάζεται να το πετάξεις. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η μύγα κουβαλάει βακτήρια, ιούς και παράσιτα, αλλά μία απλή επαφή της με το φαγητό μας δεν πρόκειται να προκαλέσει κάποια αλυσιδωτή αντίδραση που θα οδηγήσει στην ασθένεια το μέσο υγιή άνθρωπο.
Οι μύγες που χωρίς να τις προσέξουμε κάθονται πάνω στο φαγητό μας και φτύνουν πάνω σε αυτό και αφοδεύουν πάνω σε αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίζουν. Όσο περισσότερο χρόνο περνάει μία μύγα στο φαγητό μας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να αφήσει πίσω παθογενείς μικροοργανισμούς που θα πολλαπλασιαστούν μέσα στο φαγητό μας και εκεί είναι που αυξάνεται το ρίσκο για εμάς.

Η ύπαρξη πολλών μυγών μπορεί να αποτελέσει έγνοια, αλλά ο κίνδυνος είναι υψηλότερος σε περιοχές μακριά από πόλεις, όπου είναι πιθανότερη η επαφή των εντόμων με κουφάρια ζώων ή απορρίματά τους.

Βεβαιωθείτε ότι το φαγητό σας είναι καλυμένο όσο το ετοιμάζεται και το σερβίρετε και μην αφήνεται περισεύματα εκτεθιμένα!

Let's block ads! (Why?)


ΥΓΕΙΑ – Makeleio.gr
Έκατσε μια μύγα στο φαγητό σου. Το τρώς ή όχι; Τί λέει η επιστήμη Έκατσε μια μύγα στο φαγητό σου. Το τρώς ή όχι; Τί λέει η επιστήμη Reviewed by Unknown on Κυριακή, Αυγούστου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.