ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΖΕΙ σε ΑΛΚΑΛΙΚΟ και ΟΞΥΓΟΝΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ

Γράφει ο Σπύρος Μακρής,

Το ανθρώπινο σώμα είναι αλκαλικό από το σχεδιασμό του αλλά όξινο κατά τη λειτουργία του. Κάθε ζωντανό κύτταρο στο σώμα δημιουργεί απόβλητα, τα οποία είναι όξινα. Τα θρεπτικά συστατικά από την τροφή μας παραδίδονται σε κάθε κύτταρο, τα κύτταρα καίγονται με οξυγόνο, ώστε να παρέχουν ενέργεια για να ζήσουμε. Οι θρεπτικές ουσίες καίγονται και γίνονται απόβλητα.

Όλα τα προϊόντα αποβλήτων είναι όξινα. Ο οργανισμός αποβάλλει τα απόβλητα μέσω των ούρων, της χολής και της εφίδρωσης. Το σώμα μας δεν μπορεί να απαλλαγεί από το 100% αυτών των αποβλήτων που παράγει. Χωρίς σωστή αποβολή, τα όξινα απόβλητα γίνονται στερεά, όπως μικροτοξίνες, τοξίνες, μύκητες, βακτήρια και βλέννες. Αυτά συσσωρεύονται στο αίμα, στα όργανα και τους ιστούς μας. Αυτή η συσσώρευση στερεών αποβλήτων επιταχύνει την εξάντληση των μετάλλων και άλλων θρεπτικών ουσιών, προκαλώντας ασθένειες και επιταχύνοντας τη διαδικασία γήρανσης.

Παρά το γεγονός ότι το σώμα μας εργάζεται σκληρά για να απομακρύνει τα όξινα απόβλητα, αν εμείς τρώμε όξινα τρόφιμα καθιστούμε δυσκολότερη την απομάκρυνσή τους των όξινων αποβλήτων.

Τρώγοντας τροφές με αλκαλική βάση βοηθάμε το σώμα να αφαιρέσει και να εξουδετερώσει όλα τα όξινα απόβλητα. Οι περισσότερες τροφές που καταναλώνουμε είναι όξινες. Κρέατα, γαλακτοκομικά προϊόντα, ζάχαρη και άμυλα, όλα είναι εχθροί του ανθρώπινου σώματος. Είναι σημαντικό, επίσης, να διακρίνουμε την διαφορά μεταξύ των τροφίμων και των συνθετικών. Πολλά από τα φαγητά μας είναι είτε υβρίδια ή γενετικώς τροποποιημένα τα οποία με τη σειρά τους είναι όξινα και άρα επικίνδυνα.

Λευκό-καστανό ρύζι, καρότα, καλαμπόκι, πατάτες, σκόρδο, φασόλια, σόγια, σιτάρι, κριθάρι είναι μερικά από αυτά. Είναι αυτονόητο ότι το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, τα φάρμακα, τα πρόσθετα, οι γλυκαντικές ουσίες και η καφεΐνη είναι όλα όξινα και θα πρέπει να αποφεύγεται όσο το δυνατόν περισσότερο.

Για να κρατήσουμε το σώμα μας αλκαλικό πρέπει να εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας με αλκαλικά από μια εξωτερική πηγή. Εάν το σώμα δεν λαμβάνει τα αλκαλικά στοιχεία που χρειάζεται από τη διατροφή του, τότε θα πάρει αλκαλικά εκχυλίσματα από τα όργανα, τους ιστούς και τα οστά, προκειμένου να εξουδετερώσει το οξύ. Αυτό αναγκάζει το σώμα να γίνει όξινο και έτσι να νοσεί.

Το pH του σώματος

Το νερό είναι το πιο άφθονο στο ανθρώπινο σώμα, που καταλαμβάνει το 70% του σώματος. Κατά συνέπεια, το σώμα περιέχει ένα ευρύ φάσμα λύσεων. Το Ph (δυναμικό του υδρογόνου) είναι ένα μέτρο της οξύτητας ή της αλκαλικότητας ενός διαλύματος. Είναι η αναλογία μεταξύ θετικώς φορτισμένων ιόντων και αρνητικών φορτισμένων ιόντων. Όσο χαμηλότερη είναι η τιμή του pH , τόσο πιο όξινο και στερούμενου οξυγόνου είναι το διάλυμα. Όσο υψηλότερο είναι το ρΗ, τόσο περισσότερο αλκαλικό και πλούσιο σε οξυγόνο. Το εύρος pH είναι από 0-14 έως 7.0. Το 7.0 είναι ουδέτερο. Οτιδήποτε πάνω από 7,0 είναι αλκαλικό, οτιδήποτε κάτω από 7,0 θεωρείται όξινο.

Το ανθρώπινο pH του αίματος θα πρέπει να είναι ελαφρώς αλκαλικό (7.35- 7.45) πάνω ή κάτω από το εύρος αυτό σημαίνει απλά συμπτώματα και ασθένειες. Εάν το pH του αίματος κινείται κάτω από 6,8 ή πάνω από 7,8, τα κύτταρα παύουν να λειτουργούν και το σώμα πεθαίνει. Κατά συνέπεια, το σώμα προσπαθεί συνεχώς να εξισορροπεί το pH του. Όταν αυτή η ισορροπία είναι σε κίνδυνο πολλά προβλήματα μπορούν να εμφανιστούν.

Μια μη ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε όξινα τρόφιμα όπως η ζωική πρωτεΐνη, η ζάχαρη, η καφεΐνη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα ασκούν πίεση στα συστήματα ρύθμισης του σώματος για τη διατήρηση της ουδετερότητας του pH. Η επιπλέον ρύθμιση που χρειάζεται να κάνει το σώμα καταστρέφουν τα αλκαλικά μέταλλα όπως το νάτριο, το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο, καθιστώντας έτσι το άτομο επιρρεπή σε χρόνιες και εκφυλιστικές νόσους. Τα μέταλλα που χρειάζονται δανείζονται από τα ζωτικά όργανα και τα οστά για να εξουδετερωθεί το οξύ και, κατά συνέπεια, αφαιρούνται από το σώμα. Λόγω αυτών, το σώμα μπορεί να υποστεί σοβαρή και παρατεταμένη βλάβη προκαλώντας έτσι μία κατάσταση που μπορεί να περάσει απαρατήρητη για χρόνια

alkaline-min

Προβλήματα υγείας από οξέωση

Η έρευνα δείχνει ότι, εάν το επίπεδο pH του σώματος δεν είναι ελαφρώς αλκαλικό, δεν μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό του, οπότε δεν έχει σημασία με ποιο τρόπο θα αναλάβετε τη φροντίδα της υγείας σας, αν το επίπεδο του pH δεν είναι ισορροπημένο. Εάν το pH του σώματός σας δεν είναι ισορροπημένο τότε, για παράδειγμα, δεν μπορεί να αφομοιώσει αποτελεσματικά τις βιταμίνες και τα ανόργανα στοιχεία που του δίνετε. Το pH του σώματός σας επηρεάζει τα πάντα.

Η οξέωση θα μειώσει την ικανότητα του σώματος να απορροφήσει μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά, θα μειώσει την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα. Μειώνοντας την ικανότητά του να επισκευάσει τα κατεστραμμένα κύτταρα, μειώνετε την ικανότητά του να αποτοξινώσει τα βαρέα μέταλλα, δημιουργείτε αναπτυσσόμενους όγκους και γενικότερα κάνετε το σώμα σας επιρρεπές στην κόπωση και την ασθένεια.

Ένα όξινο pH μπορεί να προκύψει από μία όξινη διατροφή, από συναισθηματική πίεση, από τοξική υπερφόρτωση και / ή από ανοσολογικές αντιδράσεις ή άλλες διαδικασίες που στερούν οξυγόνο και άλλα θρεπτικά συστατικά από τα κύτταρα . Ο οργανισμός θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει το όξινο PH με τη χρήση αλκαλικών μετάλλων. Αν η δίαιτα δεν περιέχει αρκετά μέταλλα για να αντισταθμίσει, τότε θα εμφανιστεί η συσσώρευση οξέων στα κύτταρα .

Η οξέωση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως:

Καρδιαγγειακές βλάβες. Αύξηση του σωματικού βάρους και του διαβήτη. Προβλήματα κύστης. Πέτρες στα νεφρά. Ανοσοανεπάρκεια. Επιτάχυνση των ελευθέρων ριζών. Ορμονικά προβλήματα. Πρόωρη γήρανση. Οστεοπόρωση και πόνο στις αρθρώσεις. Πόνο στους μύες και το γαλακτικό οξύ. Χαμηλή ενέργεια και χρόνια κόπωση. Χαμηλότερη θερμοκρασία του σώματος. Τάση στις λοιμώξεις. Απώλεια της χαράς και του ενθουσιασμού. Καταθλιπτικές τάσεις. Χλωμή επιδερμίδα. Πονοκέφαλοι. Φλεγμονές του κερατοειδούς χιτώνα και των βλεφάρων. Χαλαρά δόντια. Φλεγμονές και ευαίσθητα ούλα. Έλκη του στόματος και του στομάχου. Κομμένα χείλη. Περίσσεια του οξέος στο στομάχι. Γαστρίτιδα. Λεπτά και εύθραυστα νύχια. Μαλλιά θαμπά, με ψαλίδα. Ευερέθιστο δέρμα. Κράμπες στα πόδια.

Ανάμεσα σε άλλα που μπορείτε να κοιτάξετε, δείτε και πως να ισορροπίσετε το pH σας, με αλκαλικό νερό απομακρύνοντας τον καρκίνο.

Μετάφραση-Απόδοση diadrastika.com

Let's block ads! (Why?)

Υγεία – DESTORA
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΖΕΙ σε ΑΛΚΑΛΙΚΟ και ΟΞΥΓΟΝΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΖΕΙ σε ΑΛΚΑΛΙΚΟ και ΟΞΥΓΟΝΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ Reviewed by Unknown on Σάββατο, Αυγούστου 11, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.