Κάποιοι δεν αρρωσταίνουν ποτέ. Μα τι κάνουν;


Όταν οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί βρίσκονται ... κλεισμένοι στο σπίτι και ξαπλωμένοι με πυρετό στο κρεβάτι , εξαιτίας των ιώσεων και της γρίπης, κάποιοι άλλοι δείχνουν να είναι άτρωτοι. Δεν νοσούν ποτέ ακόμη και όταν όλοι γύρω τους είναι άρρωστοι.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Και πιο είναι το μυστικό για να παραμένει κανείς άτρωτος από τις ιώσεις της εποχής;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «British Medical Journal», τα μυστικά κρύβονται σε ένα ποτηράκι αλκοόλ την ημέρα, μπάνιο με κρύο νερό, σκόρδο στο φαγητό και στους πολλούς φίλους.

Συγκεκριμένα, όσοι πίνουν ένα ή δύο ποτηράκια κόκκινο κρασί φαίνεται πως εκδηλώνουν λιγότερα προβλήματα υγείας, συγκριτικά με όσους δεν καταναλώνουν αλκοόλ.

Παράλληλα, όσοι δεν είναι επιρρεπείς στις ασθένειες κάνουν μπάνιο μερικά δευτερόλεπτα με κρύο νερό. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, η μέθοδος αυτή βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει τη διάθεση.

Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη στην οποία συμμετείχαν κολυμβητές, η τακτική έκθεση σε παγωμένο νερό αυξάνει τα επίπεδα της γλουταθειόνης, ενός φυσικού αντιοξειδωτικού του οργανισμού που καταπολεμά τις ασθένειες.

Την ίδια ώρα, σημαντικό ρόλο φαίνεται πως παίζουν και οι φίλοι. Συγκεκριμένα, όσο περισσότερους φίλους έχετε τόσο λιγότερο κινδυνεύετε να αρρωστήσετε, καθώς η έλλειψή τους αυξάνει την πιθανότητα εμφράγματος κατά 50%.

Τέλος, όπως καταδεικνύει έρευνα του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας, τα άτομα που καταναλώνουν συχνά σκόρδο αρρωσταίνουν σχεδόν τις μισές ημέρες από εκείνους που δεν το προτιμούν καθόλου.

Πάντως από άλλες έρευνες προκύπτει ότι εξίσου σημαντικό είναι να διατηρείτε σε ισορροπία το pH του σώματος σας. Η εναλλακτική ιατρική προτείνει πως το σώμα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν λειτουργεί μεταξύ όξινων και αλκαλικών ορίων. Όταν αυτά τα μεγέθη χάνουν τη μεταξύ τους ισορροπία, το σώμα παθαίνει οξέωση, της οποίας αποτελέσματα είναι η κούραση, η δύσπνοια, στομαχικά προβλήματα και γενικότερη σύγχυση. Οι δυτικές συνήθειες διατροφής έχουν οδηγήσει σε «επιδημία» οξέωσης τον σύγχρονο κόσμο, γι’ αυτό και η κατανάλωση λαχανικών, καρότων και φασολιών είναι πολύ σημαντική για τις αλκαλοποιητικές ιδιότητες αυτών των τροφών, που μετριάζουν την όξινη φύση της διατροφής που αποτελείται κυρίως από κρέας και ζάχαρη.

Κάνετε που και που αποτοξίνωση

Πολλά από τα χημικά στοιχεία και τοξίνες που συναντώνται σήμερα στην ατμόσφαιρα δεν υπήρχαν 100 χρόνια πριν και αυτή είναι ίσως μια εξήγηση των σημερινά αυξημένων ποσοστών ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος και η ηπατική ανεπάρκεια. Μπορεί να μην έχουν αποδειχθεί οι μακροχρόνιες θετικές συνέπειες μια αποτοξίνωσης στη συνολική λειτουργία του οργανισμού, αλλά είναι ευνόητο πως όσο λιγότερα χημικά έχουν να αντιμετωπίσουν τα όργανα του σώματος, τόσο το καλύτερο. Η παρατεταμένη κούραση, τα προβλήματα στο πεπτικό και μυϊκοί πόνοι είναι σημάδια ότι ο οργανισμός σας χρειάζεται κάποιου είδους αποτοξίνωση. Είτε μέσω της αποχής από το κρέας, τα γαλακτοκομικά, την καφεΐνη και το αλκοόλ, είτε περνώντας λίγο χρόνο στη σάουνα ή σε μια μπανιέρα, γεμάτη με ζεστό νερό και μεταλλικά στοιχεία, μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας να αποσυμφορηθεί. Σε κάθε περίπτωση συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για τη μέθοδο αποτοξίνωσης που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς.


Κάποιοι δεν αρρωσταίνουν ποτέ. Μα τι κάνουν; Κάποιοι δεν αρρωσταίνουν ποτέ. Μα τι κάνουν; Reviewed by Unknown on Κυριακή, Δεκεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.