ΕΤΣΙ θα ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ: Πως να μειώσεις τον κίνδυνο του καρκίνου κατά 40%!

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου χτες και δυστυχώς υφίσταται ακόμη αυτή η μέρα που έχει καθιερωθεί απ’ το 1938 καθώς υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν καθημερινά απ’ τον καρκίνο. Έρευνες σου λένε πώς θα μειώσεις τον κίνδυνο του καρκίνου κατά 40%!

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και η καμπάνια για το 2019, έχει κεντρικό σύνθημα «είμαι και θέλω…» και ξεκίνησε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 με την οργάνωση συνέντευξης τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να αναδειχτούν στα Μ.Μ.Ε. τα θετικά μηνύματα από τον χώρο της επιστήμης αλλά και οι προτεραιότητες που πρέπει να όλοι να υποστηρίξουμε ώστε σύντομα η ασθένεια να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά. Πώς θα μειώσεις τον κίνδυνο του καρκίνου;

Φυσικά, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 30% – 50% των περιπτώσεων καρκίνου μπορούν να προληφθούν, με την ενημέρωση του κοινού, την αλλαγή του τρόπου ζωής και διατροφής και τις προληπτικές εξετάσεις και παρεμβάσεις.

Έτσι θα μειώσεις τον κίνδυνο του καρκίνου κατά 40%
Σύμφωνα με νέα έρευνα, αν αποφύγεις δύο πράγματα από τη διατροφή σου, τότε μπορείς να μειώσεις τον κίνδυνο του καρκίνου κατά 40% και το ποσοστό είναι πολύ μεγάλο.

H έρευνα από το Παγκόσμιο Καρκινολογικό Κέντρο, συνέλεξε δεδομένα από 51 εκ. ανθρώπους και διαπίστωσε πως ακόμη και οι μικρές ποσότητες μεταποιημένου κρέατος και αλκοολούχων ποτών αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου, σύμφωνα με το Evening Standard.

Σύμφωνα με την έρευνα, η παχυσαρκία απειλεί να ξεπεράσει το κάπνισμα ως τον «πρωταρχικό παράγοντα κινδύνου για τον καρκίνο» με το πέρασμα των δεκαετιών.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το υπερβολικό βάρος είναι η αιτία τουλάχιστον 12 μορφών καρκίνου. Η ανάλυση συνδέει την παχυσαρκία με το ήπαρ, τον καρκίνο των ωοθηκών, του προστάτη, του στομάχου, του στόματος, του λαιμού, τον καρκίνο του εντέρου, του μαστού, της χοληδόχου κύστης, του νεφρού, του οισοφάγου, του παγκρέατος και της μήτρας.

Οι άνθρωποι καλούνται να πίνουν κυρίως νερό και να περιορίσουν ή να εξαλείψουν την κατανάλωση μεταποιημένων τροφίμων, συμπεριλαμβανομένου του γρήγορου φαγητού και εκείνων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, άμυλα και σάκχαρα.

Let's block ads! (Why?)


ΥΓΕΙΑ – Makeleio.gr
ΕΤΣΙ θα ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ: Πως να μειώσεις τον κίνδυνο του καρκίνου κατά 40%! ΕΤΣΙ θα ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ: Πως να μειώσεις τον κίνδυνο του καρκίνου κατά 40%! Reviewed by Unknown on Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.