Ζυμαρικά: 6 υγιεινές εναλλακτικές χωρίς υδατάνθρακες

Είτε προσπαθείτε να μειώσετε την πρόσληψη επεξεργασμένων υδατανθράκων, είτε έχετε δυσανεξία στη γλουτένη, οι υγιεινές εναλλακτικές ζυμαρικών θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Tα ζυμαρικά από εναλλακτικά αλεύρια (κόκκινη φακή, ρεβύθι, φαγόπυρο, βρώμη, νιόκι, γλυκοπατάτα), ή λαχανικά είναι μια νέα, ανερχόμενη τάση, που ξεκίνησε στην Ιταλία και κατακτά σιγά σιγά και σταθερά την προτίμηση του κόσμου.

Η κατανάλωσή τους ωφελεί την υγεία καθώς το επεξεργασμένο αλεύρι από το οποίο παρασκευάζονται τα κλασσικά ζυμαρικά διασπάται με τρόπο που επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, συμβάλλει στην απότομη εκτόξευσή του (και στην συνέχεια στην πτώση του) γεγονός που μειώνει τα επίπεδα ενέργειας και προκαλεί πείνα.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί 6 υγιεινές εναλλακτικές χωρίς υδατάνθρακες.

Μακαρόνια κολοκύθας: Για να δημιουργήσετε τα μακαρόνια κολοκύθας, κόψτε την κολοκύθα στη μέση προσθέστε μπαχαρικά και ελαιόλαδο και ψήστε την στους 200 βαθμούς C στον αέρα στην μεσαία σχάρα, για περίπου 40΄λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Με δυο πιρούνια σκάψτε και ξύστε την σάρκα της, προκειμένου να «φτιάξετε» τα μακαρόνια. Ένας απλός και έξυπνος τρόπος για να απολαύσετε «μακαρόνια» χωρίς υδατάνθρακες, γλουτένη και θερμίδες!

Noodles από κολοκυθάκια: Κι όμως μπορείτε να μετατρέψετε τα κολοκυθάκια σε μακαρόνια, τα γνωστά zoodles! Τρίψτε τα, κόψτε τα σε ροδέλες χρησιμοποιώντας τον αποφλοιωτή και σοτάρετε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν. Σε αντίθεση με τα μακαρόνια σιταρίου τα μακαρόνια από κολοκύθι δεν χρειάζονται βράσιμο. Προσθέστε την σάλτσα της επιλογής σας και έχετε ένα γευστικό πιάτο, με λίγες θερμίδες και πολλές βιταμίνες.

Soba Noodles: Τα soba noodles φτιάχνονται από φαγόπυρο, είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, έχουν χρώμα συνήθως ανοιχτό μπεζ, καφέ ή σκούρο γκρι ενώ η γεύση τους θυμίζει αρκετά αυτή των ξηρών καρπών.

Shirataki Noodles: Τα Shirataki Noodles δεν περιέχουν γλουτένη, σιτάρι, ζάχαρη, αλάτι, λιπαρά, ενώ έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και υδατάνθρακες. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και είναι κατάλληλη εναλλακτική για χορτοφάγους και vegans.

Κινόα: Η κινόα είναι ένα δημητριακό το οποίο δεν περιέχει γλουτένη, είναι πηγή πρωτεϊνών, ασβεστίου, μαγνησίου και μαγγανίου, στοιχεία που βοηθούν στη πήξη του αίματος και στο μεταβολισμό του λίπους και των υδατανθράκων.

Μακαρόνια από καστανό ρύζι: Πηγή πρωτεϊνών και μαγνησίου, τα μακαρόνια από καστανό ρύζι δεν περιέχουν γλουτένη και είναι ιδανική εναλλακτική για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  www.thehealthy.com

Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – newsitamea.gr
Ζυμαρικά: 6 υγιεινές εναλλακτικές χωρίς υδατάνθρακες Ζυμαρικά: 6 υγιεινές εναλλακτικές χωρίς υδατάνθρακες Reviewed by Unknown on Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.