Γιατί το ρόδι αγαπά την λίμπιντο

Το ρόδι συμβολίζει σε πολλούς πολιτισμούς τη γονιμότητα και την καλοτυχία.

Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα εξαιρετικά ωφέλιμο καρπό, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.

Ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος.

Είναι επίσης πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού.

Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωση ροδιού στην ερωτική μας ζωή:

1. Μειώνει τη χοληστερόλη: Μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση ¼ φλιτζανιού χυμού ροδιού καθημερινά βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, μειώνοντας την οξείδωση της LDL (κακής) χοληστερόλης. Η ιδιότητα αυτή οφείλεται στις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει. Άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι ένα φλιτζάνι χυμού ροδιού καθημερινά, βοηθά στη μείωση της επαγόμενης από στρες ισχαιμίας του μυοκαρδίου και βελτιώνει τη ροή του αίματος προς την καρδιά.

2. Μειώνει την αρτηριακή πίεση: Η έρευνα έχει δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών του χυμού ροδιού συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της υπέρτασης.

3. Συμβάλλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη: Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ασθενείς που ακολούθησαν θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη, εάν πίνουν καθημερινά 240 ml χυμού ροδιού, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA), ενός δείκτη που συνδέεται με τον καρκίνο.

4. Βελτιώνει τη στυτική δυσλειτουργία: Η καθημερινή κατανάλωση 250ml χυμού από ρόδι βοηθά στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και της ανικανότητας, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Impotence Research. Η μελέτη έδειξε ότι το 47% των συμμετεχόντων ανέφεραν βελτίωση της στύσης, συγκριτικά με το 32% όσων έλαβαν ψευδοφάρμακο. Αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα αντιοξειδωτικά του ροδιού εμποδίζουν το μόρια των ελεύθερων ριζών να διακόπτουν την κυκλοφορία του αίματος.

5. Καταπολεμά τη φλεγμονή: Ένα ρόδι καλύπτει το 40% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C, κάτι που σύμφωνα με τους επιστήμονες μειώνει τη χρόνια φλεγμονή, η οποία αποτελεί τη ρίζα παθήσεων, όπως ο καρκίνος, η καρδιακή νόσος και ο διαβήτης.

Let's block ads! (Why?)


ΥΓΕΙΑ – Makeleio.gr
Γιατί το ρόδι αγαπά την λίμπιντο Γιατί το ρόδι αγαπά την λίμπιντο Reviewed by Unknown on Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.