ΤΑ 10 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
Πολλές ειδικές πρωτεΐνες,και ένζυμα και η κωδικοποίηση κατά στο ανοσοποιητικό μας σύστημα μπορεί να ενεργοποιηθεί για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα . Δεν υπάρχει ένα καρκινικό κύτταρο που δεν μπορεί να νικηθεί από το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. . Οι πρωτεΐνες μπορούν να αποδειχθούν αναποτελεσματικές αν τα κύτταρα που υφίστανται ανεξέλεγκτη ανάπτυξη και αν η ζημία ή μεταλλάξεις στο DNA ή αν τοξίνες μέσω των τροφίμων και η χημική ρύπανση παρακάμψει τη φυσική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Εδώ είναι 10 λειτουργικά τρόφιμα που καταστέλλει την ανάπτυξη των όγκων κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπινου σώματος.
Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα υγιή κύτταρα έχουν καταστραφεί από τη χημειοθεραπεία που εκκρίνεται περισσότερο από μια πρωτεΐνη η οποία ενισχύει την επιβίωση των καρκινικών κυττάρων. Η χημειοθεραπεία έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί καρκίνο στα κύτταρα και αλληλεπιδρά με τα κοντινά καρκινικά κύτταρα για να τους αναγκάσει να αναπτυχθούν,να εισβάλλουν, και το σημαντικότερο, να αντισταθούν στην επακόλουθη θεραπεία. Όταν η συμβατική ιατρική θεραπεία αποτύχει σε ασθενείς με καρκίνο,με τα φυσικά τρόφιμα μπορεί να πετύχει.
Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Translational Medicine , οι επιστήμονες εντόπισαν μόριο, γνωστό ως TIC10, το οποία ενεργοποιεί μια πρωτεΐνη που βοηθά στην καταπολέμηση της νόσου. Η πρωτεΐνη, που ονομάζεται TRAIL (νέκρωσης όγκων-παράγοντας που σχετίζονται με σύνδεση που επάγει την απόπτωση) καταστέλλει την ανάπτυξη όγκων και μπορεί να διασχίσει πράγματι το φράγμα αίματος-εγκεφάλου, το οποίο διαχωρίζει το κύριο κυκλοφορικό συστήματος από τον εγκέφαλο. Μέσω αυτού η άπειρη σοφία του σώματος, τα συστήματα της αναγνωρίζουν τους ξένους εισβολείς και τα δηλητήρια όπως η χημειοθεραπεία, που δεν είναι επωφελείς για τον εγκέφαλο.
Πολλά φάρμακα καρκίνου συνεπώς, αποκλειουν περνώντας το φράγμα αίματος-εγκεφάλου. Ωστόσο, TRAIL επιτρέπεται πέρασμα λόγω ευεργετικά αποτελέσματα της επί του ανοσοποιητικού συστήματος . Ένα άλλο θετικό είναι ότι TIC10 δεν ενεργοποιεί μόνο το γονίδιο TRAIL σε καρκινικά κύτταρα, αλλά επίσης και σε υγιή. Αυτό είναι γνωστό ως το “φαινόμενο γειτνιάσεως» – δηλαδή, όπου θανατώνονται και τα κύτταρα κοντά σε καρκινικά κύτταρα.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα υγιή κύτταρα δίνεται επίσης μια ώθηση για την αύξηση του αριθμού των κυττάρων που καταστρέφουν τον καρκίνο οι υποδοχείς TRAIL στην επιφάνεια τους. 10 Λειτουργικά τρόφιμα που αναστέλλουν τους ΟΓΚΟΥΣ
1. Κουρκούμη
Η κουρκουμίνη , ίσως το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό γνωστό από το δημοφιλές ινδικό μπαχαρικό κουρκούμη , έχει αμέτρητα οφέλη για την υγεία . Μια πρόσφατη μελέτη καθοδηγείται από μια ερευνητική ομάδα στο Μόναχο έδειξαν ότι μπορεί επίσης να αναστείλει το σχηματισμό μεταστάσεων .Η κουρκουμίνη ασκεί αντι-φλεγμονώδη και αντι-οξειδωτικά αποτελέσματα με την αναστολή του παράγοντα νέκρωσης όγκου-άλφα (TNF-άλφα), γεγονός που υποδηλώνει ότι η επίδρασή της στην ενδοθηλιακή λειτουργία μπορεί να προκαλείται από την καταστολή της φλεγμονής ή / και το οξειδωτικό στρες μέσω ρύθμισης προς τα κάτω του TNF-α. Μία από τις πιο ολοκληρωμένες περιλήψεις της αναθεώρησης των 700 για την κουρκούμη μελέτες μέχρι σήμερα, δόθηκε στη δημοσιότητα από το σεβαστό εθνοβοτανολόγος James A. Duke, PhD. Έδειξε ότι η κουρκούμη φαίνεται να ξεπερνά πολλά φαρμακευτικά προϊόντα ως προς τα αποτελέσματά της έναντι αρκετών χρόνιων, εξουθενωτικών ασθένειων , και το κάνει με σχεδόν καθόλου παρενέργειες.
2. Λαχανικά της Θάλασσα
Nori , hijiki, wakame, arame, kombu και φύκια είναι μόνο μερικές από διάφορες ποικιλίες λαχανικών της θάλασσας με ισχυρά αποτελέσματα για τον καρκίνο. Είναι μια πλούσια πηγή πολλών με θαυμάσια ορυκτά, συμπεριλαμβανομένων μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και ιώδιο .
Όμως, δεδομένου ότι η χρόνια, ανεπιθύμητη φλεγμονή και το χρόνιο οξειδωτικό στρες είναι δύο παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη του καρκίνου, θα είναι πολύ φυσικό για τους επιστήμονες να ενδιαφέρονται για τα λαχανικά θάλασσα που είναι αντικαρκινικά τρόφιμα όχι μόνο στην περίπτωση του καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά και για άλλους τύπους του καρκίνου.Της Θάλασσας τα λαχανικά είναι καλά τεκμηριωμένα και που περιέχουν μια ποικιλία από αντι-φλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ενώσεις, και αυτός ο συνδυασμός των θρεπτικών ουσιών αποδίδει μερικά πλεονεκτήματα του κινδύνου μείωσης στην περίπτωση του καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων τύπων καρκίνου.
Από ειδική σημείωση σε αυτήν την περιοχή του καρκίνου και της θάλασσας τα λαχανικά είναι το ζήτημα των καρκίνων που σχετίζονται με τα οιστρογόνα, ιδιαίτερα του καρκίνου του μαστού . Πρόσληψη με της θάλασσας λαχανικά φαίνεται να ειναι σε θέση να τροποποιήσει τις διάφορες πτυχές της κανονικής σε έμμηνο κύκλο μιας γυναίκας κατά τέτοιο τρόπο ώστε επί μακρά χρονικά διαστήματα (δεκάδες χρόνια), η συνολική αθροιστική έκκριση οιστρογόνων που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ωοθυλακικής φάσης του κύκλου να παίρνει μειωμένη.
3. Σταφύλια και ρεσβερατρόλη
Η ρεσβερατρόλη είναι μια φαινολική ένωση που συμβάλλει στο αντιοξειδωτικό δυναμικό των κόκκινων σταφυλιών . Η ρεσβερατρόλη είναι όχι μόνο ένα αντιοξειδωτικό και antimutagen, αλλά επίσης μειώνει τον κυτταρικό θάνατο που προκαλείται την οξειδωση. Η ρεσβερατρόλη έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την παραγωγή νιτρικού οξειδίου και τον παράγοντα νέκρωσης όγκων άλφα (TNF -Α) με λιποπολυσακχαρίτη-διεγερμένα κύτταρα Kuppfer. Κύτταρα Kuppfer είναι μακροφάγα σταθερό στη θέση του στο ήπαρ. Χρόνια υπερπαραγωγή τους νιτρικού οξειδίου και TNF-Α οφείλεται σε χρόνια μόλυνση που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ηπατική βλάβη. Ίσως την πιο σημαντική ιδιότητα της ρεσβερατρόλη είναι η ικανότητά της να αναστέλλει την κυκλοοξυγενάση-2 (COX-2). Cox-2 που σχετίζεται με καρκίνους και την ανώμαλη αυξηση στον εντερικό σωλήνα. Φυσικές COX-2 αναστολείς όπως η ρεσβερατρόλη έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν την εμφάνιση των καρκίνων και τις προ-καρκινικές νεοπλασίες. Έτσι, ενώ οι φαρμακευτικές εταιρείες κάνουν αγώνα για να βρουν τους παράγοντες που αναστέλλουν την COX-2, το συστατικό είναι ήδη είναι παρούσα στα κόκκινα σταφύλια, τα οποία όταν καταναλώνονται καθημερινά (ή μέσω οργανικών χυμών σταφυλιού) θα προστατεύσει κατά των όγκων φυσικά.

4. Chlorella και σπιρουλίνα
Οι επιστήμονες στη Νότια Κορέα βρέθηκε πρόσφατα ότι τα καροτενοειδή από Chlorella μπορεί να χρησιμοποιηθουν αποτελεσματικά για την πρόληψη του καρκίνου στον άνθρωπο. Ανακάλυψαν το πρωταρχικό καροτενοειδές από C. ellipsoidea είναι βιολαξανθίνη, ενώ το κύριο καροτενοειδές από Γ vulgaris είναι η λουτεΐνη. Εξέτασαν την δραστικότητα του ημι-καθαρισμένου σε εκχυλίσματα αυτών των καροτενοειδών κατά του καρκίνου του ανθρώπου και βρήκαν ότι ανέστειλε την ανάπτυξη των κυττάρων του καρκίνου σε έναν δοσο-εξαρτώμενο τρόπο. Η χλωροφύλλη εξουδετερώνει περιβαλλοντικές τοξίνες και τους ρύπους. Βοηθά το οξυγόνο στο αίματος σε όλα τα κύτταρα και τους ιστούς. Ο καρκίνος δεν μπορούν να ευδοκιμήσει σε κύτταρα που είναι πλήρως οξυγονωμένα. Η χλωροφύλλη παίζει ρόλο στην ικανότητα της χλωρέλλας να αποτοξινώσει τα βαρέα μέταλλα , και είναι ένα φυσικό θεραπευτικό των πληγών. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η χλωροφύλλη μειώνει την ικανότητα των καρκινογόνων να δεσμεύονται με DNA σε μείζονα όργανα.Οι Αντι-μεταλλαξιογόνες ιδιότητες του το καθιστούν προστατευτικό ενάντια σε τοξίνες, όπως τα φαρμακευτικά προϊόντα.Η σπιρουλίνα απλά δεν είναι σε θέση να αφαιρέσει τα βαρέα μέταλλα όπως η Chlorella που το κάνει, διότι δεν διαθέτει μια κυτταρική μεμβράνη, ωστόσο παρουσιάζει σημαντικές ενισχυτικές ιδιότητες, αποτελείται από ένα σπειροειδές σκέλος το οποίο δίνει το όνομά του. Η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Ε, Κ και βήτα καροτίνη, καθώς σίδηρο και μαγνήσιο και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Περιέχει αμινοξέα που προωθούν τη βελτίωση της ψυχικής λειτουργίας, ζωντάνια και ενέργεια, και το ισορροπημένο σακχάρο στο αίμα. Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στην Κίνα , το σελήνιο- που εγχύεται με την σπιρουλίνα αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού.

5. Πράσινο Τσάι
Τα οφέλη στην υγεία του πράσινου τσαγιού είναι λόγω της παρουσίας μιας ομάδας στο φυτο των φλαβονοειδών που ονομάζεται κατεχίνες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ερευνητές είναι επιγαλλοκατεχίνη-3-O-gallate (EGCG), η κύρια κατεχίνη σε πράσινο τσάι . Για παράδειγμα, οι ερευνητές της Νότιας Κορέας έχουν βρεθεί ότι εμποδίζει EGCG TNF φυσικά παρεμβαίνοντας με την ικανότητα ορισμένων προ-φλεγμονωδών χημικων να δεσμεύει τα κύτταρα του λείου μυϊκού ιστού του αγγειακού συστήματος. Σε μια μελέτη του 2009 που διεξήχθη από την Ιατρική Σχολή Chonbuk National University, σημειώθηκε ότι η συγκεκριμένος μηχανισμός δράσης της EGCG σε όρους της αναστολής του TNF είναι η καταστολή της φρακταλκίνη, ενας φλεγμονώδης παράγοντας που εμπλέκει ειδικά στην ανάπτυξη της αρτηριοσκλήρυνσης ή σκλήρυνση του σε αρτηρίες.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα υγιή κύτταρα δίνεται επίσης μια ώθηση για την αύξηση του αριθμού των κυττάρων που καταστρέφουν τον καρκίνο οι υποδοχείς TRAIL στην επιφάνεια τους. 10 Λειτουργικά τρόφιμα που αναστέλλουν τους ΟΓΚΟΥΣ
1. Κουρκούμη
Η κουρκουμίνη , ίσως το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό γνωστό από το δημοφιλές ινδικό μπαχαρικό κουρκούμη , έχει αμέτρητα οφέλη για την υγεία . Μια πρόσφατη μελέτη καθοδηγείται από μια ερευνητική ομάδα στο Μόναχο έδειξαν ότι μπορεί επίσης να αναστείλει το σχηματισμό μεταστάσεων .Η κουρκουμίνη ασκεί αντι-φλεγμονώδη και αντι-οξειδωτικά αποτελέσματα με την αναστολή του παράγοντα νέκρωσης όγκου-άλφα (TNF-άλφα), γεγονός που υποδηλώνει ότι η επίδρασή της στην ενδοθηλιακή λειτουργία μπορεί να προκαλείται από την καταστολή της φλεγμονής ή / και το οξειδωτικό στρες μέσω ρύθμισης προς τα κάτω του TNF-α. Μία από τις πιο ολοκληρωμένες περιλήψεις της αναθεώρησης των 700 για την κουρκούμη μελέτες μέχρι σήμερα, δόθηκε στη δημοσιότητα από το σεβαστό εθνοβοτανολόγος James A. Duke, PhD. Έδειξε ότι η κουρκούμη φαίνεται να ξεπερνά πολλά φαρμακευτικά προϊόντα ως προς τα αποτελέσματά της έναντι αρκετών χρόνιων, εξουθενωτικών ασθένειων , και το κάνει με σχεδόν καθόλου παρενέργειες.
2. Λαχανικά της Θάλασσα
Nori , hijiki, wakame, arame, kombu και φύκια είναι μόνο μερικές από διάφορες ποικιλίες λαχανικών της θάλασσας με ισχυρά αποτελέσματα για τον καρκίνο. Είναι μια πλούσια πηγή πολλών με θαυμάσια ορυκτά, συμπεριλαμβανομένων μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και ιώδιο .
Όμως, δεδομένου ότι η χρόνια, ανεπιθύμητη φλεγμονή και το χρόνιο οξειδωτικό στρες είναι δύο παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη του καρκίνου, θα είναι πολύ φυσικό για τους επιστήμονες να ενδιαφέρονται για τα λαχανικά θάλασσα που είναι αντικαρκινικά τρόφιμα όχι μόνο στην περίπτωση του καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά και για άλλους τύπους του καρκίνου.Της Θάλασσας τα λαχανικά είναι καλά τεκμηριωμένα και που περιέχουν μια ποικιλία από αντι-φλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ενώσεις, και αυτός ο συνδυασμός των θρεπτικών ουσιών αποδίδει μερικά πλεονεκτήματα του κινδύνου μείωσης στην περίπτωση του καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων τύπων καρκίνου.
Από ειδική σημείωση σε αυτήν την περιοχή του καρκίνου και της θάλασσας τα λαχανικά είναι το ζήτημα των καρκίνων που σχετίζονται με τα οιστρογόνα, ιδιαίτερα του καρκίνου του μαστού . Πρόσληψη με της θάλασσας λαχανικά φαίνεται να ειναι σε θέση να τροποποιήσει τις διάφορες πτυχές της κανονικής σε έμμηνο κύκλο μιας γυναίκας κατά τέτοιο τρόπο ώστε επί μακρά χρονικά διαστήματα (δεκάδες χρόνια), η συνολική αθροιστική έκκριση οιστρογόνων που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ωοθυλακικής φάσης του κύκλου να παίρνει μειωμένη.
3. Σταφύλια και ρεσβερατρόλη
Η ρεσβερατρόλη είναι μια φαινολική ένωση που συμβάλλει στο αντιοξειδωτικό δυναμικό των κόκκινων σταφυλιών . Η ρεσβερατρόλη είναι όχι μόνο ένα αντιοξειδωτικό και antimutagen, αλλά επίσης μειώνει τον κυτταρικό θάνατο που προκαλείται την οξειδωση. Η ρεσβερατρόλη έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την παραγωγή νιτρικού οξειδίου και τον παράγοντα νέκρωσης όγκων άλφα (TNF -Α) με λιποπολυσακχαρίτη-διεγερμένα κύτταρα Kuppfer. Κύτταρα Kuppfer είναι μακροφάγα σταθερό στη θέση του στο ήπαρ. Χρόνια υπερπαραγωγή τους νιτρικού οξειδίου και TNF-Α οφείλεται σε χρόνια μόλυνση που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ηπατική βλάβη. Ίσως την πιο σημαντική ιδιότητα της ρεσβερατρόλη είναι η ικανότητά της να αναστέλλει την κυκλοοξυγενάση-2 (COX-2). Cox-2 που σχετίζεται με καρκίνους και την ανώμαλη αυξηση στον εντερικό σωλήνα. Φυσικές COX-2 αναστολείς όπως η ρεσβερατρόλη έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν την εμφάνιση των καρκίνων και τις προ-καρκινικές νεοπλασίες. Έτσι, ενώ οι φαρμακευτικές εταιρείες κάνουν αγώνα για να βρουν τους παράγοντες που αναστέλλουν την COX-2, το συστατικό είναι ήδη είναι παρούσα στα κόκκινα σταφύλια, τα οποία όταν καταναλώνονται καθημερινά (ή μέσω οργανικών χυμών σταφυλιού) θα προστατεύσει κατά των όγκων φυσικά.
4. Chlorella και σπιρουλίνα
Οι επιστήμονες στη Νότια Κορέα βρέθηκε πρόσφατα ότι τα καροτενοειδή από Chlorella μπορεί να χρησιμοποιηθουν αποτελεσματικά για την πρόληψη του καρκίνου στον άνθρωπο. Ανακάλυψαν το πρωταρχικό καροτενοειδές από C. ellipsoidea είναι βιολαξανθίνη, ενώ το κύριο καροτενοειδές από Γ vulgaris είναι η λουτεΐνη. Εξέτασαν την δραστικότητα του ημι-καθαρισμένου σε εκχυλίσματα αυτών των καροτενοειδών κατά του καρκίνου του ανθρώπου και βρήκαν ότι ανέστειλε την ανάπτυξη των κυττάρων του καρκίνου σε έναν δοσο-εξαρτώμενο τρόπο. Η χλωροφύλλη εξουδετερώνει περιβαλλοντικές τοξίνες και τους ρύπους. Βοηθά το οξυγόνο στο αίματος σε όλα τα κύτταρα και τους ιστούς. Ο καρκίνος δεν μπορούν να ευδοκιμήσει σε κύτταρα που είναι πλήρως οξυγονωμένα. Η χλωροφύλλη παίζει ρόλο στην ικανότητα της χλωρέλλας να αποτοξινώσει τα βαρέα μέταλλα , και είναι ένα φυσικό θεραπευτικό των πληγών. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η χλωροφύλλη μειώνει την ικανότητα των καρκινογόνων να δεσμεύονται με DNA σε μείζονα όργανα.Οι Αντι-μεταλλαξιογόνες ιδιότητες του το καθιστούν προστατευτικό ενάντια σε τοξίνες, όπως τα φαρμακευτικά προϊόντα.Η σπιρουλίνα απλά δεν είναι σε θέση να αφαιρέσει τα βαρέα μέταλλα όπως η Chlorella που το κάνει, διότι δεν διαθέτει μια κυτταρική μεμβράνη, ωστόσο παρουσιάζει σημαντικές ενισχυτικές ιδιότητες, αποτελείται από ένα σπειροειδές σκέλος το οποίο δίνει το όνομά του. Η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Ε, Κ και βήτα καροτίνη, καθώς σίδηρο και μαγνήσιο και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Περιέχει αμινοξέα που προωθούν τη βελτίωση της ψυχικής λειτουργίας, ζωντάνια και ενέργεια, και το ισορροπημένο σακχάρο στο αίμα. Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στην Κίνα , το σελήνιο- που εγχύεται με την σπιρουλίνα αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού.
5. Πράσινο Τσάι
Τα οφέλη στην υγεία του πράσινου τσαγιού είναι λόγω της παρουσίας μιας ομάδας στο φυτο των φλαβονοειδών που ονομάζεται κατεχίνες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ερευνητές είναι επιγαλλοκατεχίνη-3-O-gallate (EGCG), η κύρια κατεχίνη σε πράσινο τσάι . Για παράδειγμα, οι ερευνητές της Νότιας Κορέας έχουν βρεθεί ότι εμποδίζει EGCG TNF φυσικά παρεμβαίνοντας με την ικανότητα ορισμένων προ-φλεγμονωδών χημικων να δεσμεύει τα κύτταρα του λείου μυϊκού ιστού του αγγειακού συστήματος. Σε μια μελέτη του 2009 που διεξήχθη από την Ιατρική Σχολή Chonbuk National University, σημειώθηκε ότι η συγκεκριμένος μηχανισμός δράσης της EGCG σε όρους της αναστολής του TNF είναι η καταστολή της φρακταλκίνη, ενας φλεγμονώδης παράγοντας που εμπλέκει ειδικά στην ανάπτυξη της αρτηριοσκλήρυνσης ή σκλήρυνση του σε αρτηρίες.
Οι 10 πιο Λειτουργικά Τρόφιμα στον κόσμο που καταστρέφουν τα κύτταρα του καρκίνου
Reviewed by Unknown
on
Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Rating:

Δεν υπάρχουν σχόλια: