Τρουφάκια σαν αληθινό τιραμισού


Για 35 τρουφάκια περίπου:

Υλικά

250 gr mascarpone
250 gr μπισκότα σαβαγιάρ
100 gr ζάχαρη άχνη
30 ml γλυκό κρασί Marsala
20 ml λικέρ κρέμα καφέ
1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
1 κ.γ. κακάο άγλυκο

Για την επικάλυψη:

2 κ.γ. κακάο άγλυκο
1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ

Προετοιμασία:

Τρίψτε τα σαβαγιάρ στο μούλτι. Μέσα σε ένα ευρύχωρο σκεύος βάλτε το μασκαρπόνε (στραγγισμένο απο το τυχόν ζουμάκι του), τα τριμμένα σαβαγιάρ, την άχνη, το κρασί Μάρσαλα και το λικέρ.

Αναμείξτε καλά, μέχρι να πάρετε μια μαλακή πάστα. Απλώστε την πάστα σε επιφάνεια στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, σε πάχος λιγότερο απο 1 εκ. Πασπαλίστε με το κακάο και τον στιγμιαίο καφέ. Τυλίξτε σε ρολό.

Πλάστε τα τρουφάκια παίρνοντας κομμάτια από τη ζύμη και προσέχοντας να μην ανακατευτεί πολύ το στρώμα του κακάο και του καφέ με την υπόλοιπη ζύμη. Τυλίξτε τα τρουφάκια στο μίγμα κακάο / καφέ. Ενας εύκολος τρόπος είναι να βάλετε το μίγμα μέσα σε ένα μικρό σακκουλάκι τροφίμων, να ρίχνετε ένα-ένα τα τρουφάκια και να ανακινείτε το σακκουλάκι ώστε να κολλήσει η σκόνη επάνω στο τρουφάκι.

photo: Μαρίνα Μαυρομάτη

Διατηρήστε τα τρουφάκια τιραμισού στο ψυγείο.


Τρουφάκια σαν αληθινό τιραμισού Τρουφάκια σαν αληθινό τιραμισού Reviewed by Unknown on Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.