Πού φτιάχνονται οι ωραιότερες χειροποίητες χριστουγεννιάτικες μπάλες;


Οι πρώτες χριστουγεννιάτικες μπάλες φτιάχτηκαν στη Γαλλία και μάλιστα με αφορμή μια ξηρασία. Στην ίδια χώρα – και συγκεκριμένα στο χωριό Meisenthal της Λορένης – το Διεθνές Κέντρο της Τέχνης της Υαλουργίας (CIAV) συνεχίζει και σήμερα (ανελλιπώς από το 1992) την παράδοση κατασκευής χειροποίητων, γυάλινων στολιδιών, που είναι πραγματικά έργα τέχνης.
Γυάλινες μπάλες που δεν σπάνε!

Οι φήμες λένε ότι οι μπάλες που φτιάχνονται εκεί δεν σπάνε, αν τύχει να πέσουν στο έδαφος, και το CIAV φροντίζει αυτό να το επιδεικνύει μπροστά στο κοινό με απόλυτη επιτυχία.

Κατά την επίσκεψή τους στο CIAV οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τους υαλουργούς επί το έργον, ενώ σπουδαστές Καλών Τεχνών και σχεδιαστές μπορούν να εκπαιδευτούν και να δημιουργήσουν στα εργαστήριά του.

Το κέντρο παράγει 6 παραδοσιακά σχέδια γυάλινων στολιδιών, αλλά έχει προσθέσει και άλλες 12 μοντέρνες και αξιοπρόσεκτες γυάλινες μπάλες, σύμφωνα με την έμπνευση Ευρωπαίων σχεδιαστών.


Πού φτιάχνονται οι ωραιότερες χειροποίητες χριστουγεννιάτικες μπάλες; Πού φτιάχνονται οι ωραιότερες χειροποίητες χριστουγεννιάτικες μπάλες; Reviewed by Unknown on Κυριακή, Δεκεμβρίου 13, 2015 Rating: 5
Από το Blogger.