Ψητά παντζάρια! Το τέλειο συνδευτικό για ψητά αλλά και για να κάνετε υπέροχες σαλάτες, ζεστές ή κρύες. Βέβαια τρώγονται και σκέτα, σαν ζεστή σαλάτα ή ορεκτικό. Το γευστικό αποτέλεσμα θα σας κερδίσει σίγουρα!
Παντζάρια Ψητά
ΑΠΟΔΟΣΗ: 4-6 Μερίδες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 60 λεπτά
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 ώρα 15 λεπτά
Υλικά
6-7 μεγάλους βολβούς παντζάρια
¾ φλυτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
Αποξηραμένο δενδρολίβανο
Αλάτι χοντρό
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε στη μέση.
Παίρνουμε δύο κομμάτια λαδόκολλα, βάζουμε την μία πάνω στην άλλη και τις ακουμπάμε μέσα σε ένα μικρό ταψί.
Τοποθετούμε μέσα τα παντζάρια. Περιχύνουμε με το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο, το κόλιανδρο και το χοντρό αλάτι.
Κλείνουμε πολύ καλά την λαδόκολλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα παντζάρια για 1 ώρα στους 200°C Κελσίου.
Σερβίρονται ζεστά ή κρύα!
Παντζάρια Ψητά
Reviewed by Unknown
on
Τετάρτη, Δεκεμβρίου 16, 2015
Rating:
Reviewed by Unknown
on
Τετάρτη, Δεκεμβρίου 16, 2015
Rating:


Δεν υπάρχουν σχόλια: