Φτιάξε νόστιμο σουφλέ με γαλοπούλα της επόμενης μέρας


Το ψαχνό που περίσσεψε από τη φετινή γαλοπούλα το χώρισα σε κομμάτια, τα έβαλα στην κατάψυξη και αποφάσισα να τα εκμεταλλευτώ εν καιρώ με διάφορους τρόπους. 

Σας δίνω υλικά για ένα ταψί διαστάσεων 30 x 20 εκατοστών:

Κόψτε 500 γραμμάρια από το (ψημένο και καταψυγμένο) ψαχνό της γαλοπούλας (ή από άλλο πουλερικό) σε μικρά κομμάτια. Βάλτε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρετε. Προσθέστε το ψαχνό της γαλοπούλας να σοταριστεί κι αυτό.

Ρίξτε αλάτι, αν χρειαστεί επιπλέον, πιπέρι και δυο κουταλιές της σούπας σόγια σος. Ανακατέψτε λίγο και σβήστε με μισό ποτηράκι λευκό κρασί.

Αφήστε να βράσει λίγο, κατεβάστε απ’ τη φωτιά και προσθέστε μισό ματσάκι άνηθο και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Βάλτε όλο αυτό το μίγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ και απλώστε το.

Ετοιμάστε ένα μίγμα από 2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες (δεν χρειάζεται να είναι στραγγιστό), 2 αυγά, το υπόλοιπο μισό ματσάκι άνηθο, αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε καλά το μίγμα και απλώστε το πάνω από τη γαλοπούλα.

Πασπαλίστε με τριμμένη γραβιέρα. Ψήστε στους 200 °C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.


Φτιάξε νόστιμο σουφλέ με γαλοπούλα της επόμενης μέρας Φτιάξε νόστιμο σουφλέ με γαλοπούλα της επόμενης μέρας Reviewed by Unknown on Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.