Μπείτε στη μαγεία των Χριστουγέννων φτιάχνοντας αυτά τα υπέροχα και γευστικά μπισκότα με τζίντζερ που θα μοσχοβολήσουν το σπίτι.
Υλικά Για τα μπισκότα:
2 3/4 φλ. αλεύρι
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
3/4 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1/4 φλ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. ζάχαρη (άσπρη ή και καστανή)
1/2 φλ. μέλι
1 μεγάλο αυγό
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
Για το γλάσο:
1 κούπα ζάχαρη άχνη 1 κουταλιά γλυκόζη 2 κουταλιές της σούπας νερό λίγη βανίλια ή άρωμα πικραμύγδαλο (σε υγρή μορφή) χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε τα 5 πρώτα υλικά όλα μαζί σ’ ένα μεγάλο μπολ.
Σ’ένα άλλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει το μείγμα μου αφράτο.
Ύστερα προσθέτετε το μέλι και έπειτα το αυγό και σταδιακά, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού.
Με μια σπάτουλα βάζετε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 ή 3 μέρη, την καλύπτετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανοίγετε τη ζύμη με ένα πλάστη, 1 1/2 πόντο περίπου, και κόβετε σε σχηματάκια με τα χριστουγενιάτικα κουπ πατ.
Τα τοποθετείτε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα ψήνετε για 15 λεπτά περίπου.
Θα πάρουν ένα όμορφο καφετί χρώμα και θα μοσχομυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα!
Αφού ψηθούν, τα αφήνετε να κρυώσουν και φτιάχνετε το γλάσο. Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα ανάδευσης.
Αν επιθυμείτε παραπάνω από ένα χρώμα στο γλάσο απλά χωρίζετε το μίγμα σε πολλά μπολ.
Βάζετε λοιπόν το γλάσο σε σακούλες ειδικές (κορνέ) με πολύ λεπτή μύτη. Αφήνετε ελεύθερη τη φαντασία και διακοσμείτε τα μπισκότα!
ΠΗΓΗ
Προλαβαίνετε να φτιάξετε μπισκότα με τζίντζερ
Reviewed by Unknown
on
Παρασκευή, Δεκεμβρίου 25, 2015
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια: